To je to što me zanima!

'Kada vlada na leasing uzme auto on kao da ništa ne košta'

U Hrvatskom saboru zastupnici su u četvrtak raspravljali o izmjenama Zakona o državnim potporama. On je već izmijenjen u srpnju ove godine zbog pravila EU
Vidi originalni članak

 U Hrvatskom saboru zastupnici su u četvrtak raspravljali o izmjenama Zakona o državnim potporama. On je već izmijenjen u srpnju ove godine jer su se morala prilagoditi pravila funkcioniranja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja pravilima u Europskoj uniji. Naime, dio ovlasti je AZTN izgubila i prenijela ih na Europsku komisiju, koja sada odobrava i nadzire državne potpore. U izmjenama iz srpnja u Zakon je unesena odredba prema kojoj AZTN treba podnijeti izvještaj o dodjeli državnih potpora Saboru za 2013. godinu, ali vladajući su propustili u Zakonu navesti kako se izvještaj treba podnijeti za 2012. godinu. Uvodi se i veća transparentnost dodjele potpora te će odsad sve podatke AZTN objavljivati na svojim internetskim stranicama.

- Šlamperaj nećemo podržavati i nećemo dati podršku ovim izmjenama - rekao je Đuro Popijač (HDZ). Rasprava se nastavila drugim čitanjem izmjena Zakona o leasingu. Ivan Šuker (HDZ) zamolio je zamjenika ministra financija Borisa Lalovca da mu pojasni što je to točno leasing jer se u javnosti stvara dojam da kada Vlada uzima automobile na leasing to ne košta praktički ništa. Opsežni odgovor komentirao je i dobro raspoloženi predsjednik Sabora Josip Leko.

- Dakle, nema ništa džabe, to smo zaključili, dobro, hvala vam - rekao je Leko. Rasprava se nastavlja o izmjenama Zakona o fiskalnoj odgovornosti.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • MarijanLabudovic 16.02.2014.

    kupite i meni jedan da neidem biciklom na posao

  • zahira45 15.11.2013.

    Trla baba lan i tako svaki dan!

  • gallovix 14.11.2013.

    kakve vise potpore i podrucja od posebne drzavne skrbi.sve to treba ukinuti,kao i povrat poreza i eto hrpe novaca.samo sto to linicu i inima nije u interesu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare