To je to što me zanima!

SAD optužile Snowdena: Od Hong Konga traže da ga izruči

Snowden je optužen za krađu i nedozvoljenu objavu podataka o nacionalnoj obrani i povjerljivih podataka. Za svaku od optužbi može dobiti do deset godina zatvora
Vidi originalni članak

SAD su i službeno podigle optužnicu protiv Edwarda Snowdena, bivšeg obavještajca koji je objavio da američke agencije prikupljaju milijune podataka s internetskih i telefonskih komunikacija iz cijelog svijeta, javlja BBC

Snowden je optužen za krađu državnog vlasništva, nedozvoljenu objavu podataka o nacionalnoj obrani i svjesnu objavu povjerljivih podataka, a svaka od optužbi nosi maksimalnu kaznu od 10 godina zatvora. Rok za žalbu je 14. srpnja. 

Snowden je, nakon što je objavio podatke, pobjegao u Hong Kong, a  SAD će sada tražiti njegovo izručenje. Iako vlasti Hong Konga još nisu komentirale optužnicu ni zahtjev za izručenje, teško je vjerovati da će ga samo tako izručiti. Navodno su Snowdenu pružili sigurnu kuću i zaštitu.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • kinezZG 22.06.2013.

    Svog špijuna optužili za špijuniranje!? Gdje ovo vodi...

  • ivanfilip 22.06.2013.

    Oni koji neovlašteno nadziru i kontroliraju cijeli svijet i koriste osobne podatke čije god žele pozivaju se na povjerljivost podataka!!! Kakvo je....licemjerej.

  • zof 22.06.2013.

    Tipično za Amere.. Nije sra.. ono što oni rade, nego traže izručenje i kaznu za onoga koji je rekao kakva sve sra... oni rade.. A cijelom svijetu prodaju priču o ljudskim pravima, slobodama..Dvolično, licemjerno..

Komentiraj...
Vidi sve komentare