To je to što me zanima!

SAD: 'Rusija je napala Ukrajinu iz ruskog zračnog prostora'

Dužnosnik je, govoreći pod uvjetom da ostane neimenovan, rekao da napad na Međunarodni centar za mir i sigurnost Javoriv u blizini granice s Poljskom neće utjecati na vojnu pomoć koju Zapad daje Ukrajini
Vidi originalni članak

Rusija je u nedjelju izvela napad na ukrajinsku vojnu bazu ispaljujući krstareću raketu iz zraka iz ruskog zračnog prostora, rekao je visoki američki dužnosnik u ponedjeljak.

On je, govoreći pod uvjetom da ostane neimenovan, rekao da napad na Međunarodni centar za mir i sigurnost Javoriv u blizini granice s Poljskom neće utjecati na vojnu pomoć koju Zapad daje Ukrajini.

UKRAJINSKI BEND KALUS ORCHESTRA Umjesto priprema za Eurosong, članovi ukrajinskog benda pridružili su se obrani zemlje

Dužnosnik je kazao da u bazi u vrijeme ruskog napada nije bilo američkih vojnika, ugovornih djelatnika niti civila koji rade za vladu.

Objekt od 360 četvornih kilometara udaljen manje od 25 km od poljske granice jedan je od najvećih u Ukrajini i najveći u zapadnom dijelu zemlje.

 >>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje

Ukrajina, čije su aspiracije za pridruživanje NATO-u glavni problem ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, prije invazije u bazi je održala većinu svojih vježbi s državama zapadnog obrambenog saveza.

'NISMO SE NI POZNAVALI' Ukrajinka i Rus pobjegli skupa u Mađarsku: 'Prohodali smo dva tjedna prije nego je rat počeo'

Po regionalnom guverneru Maksimu Kozickiju u nedjeljnom je napadu poginulo najmanje 35 ljudi, a 134 je ranjeno.

Rusija je objavila da je ubila "oko 180 stranih plaćenika" te uništila veliku količinu oružja koje su isporučile strane zemlje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Unija 15.03.2022.

    Neznam zasto zapad pomaže, pa nisu oni u Nato niti Europskoj uniji, a u cijelom svijetu se nazalost vode ratovi a mi imamo dosta svojih briga

  • nikola61 14.03.2022.

    Nije mi jasno, dvije Europske drzave ratuju, sta Amerika ima tu raditi?

  • Vlad 14.03.2022.

    Neznam koliko je bitno od kuda su rakete ispljene na objekte u Ukrajini ispaljene kad obična eksperimentalna letjelica iz doba hladnog rata padne na glavni grad članice NATO-a?

Komentiraj...
Vidi sve komentare