To je to što me zanima!

SAD se prisjećaju 11. rujna, na komemoraciji uhitili muškarca

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Tijekom komemoracije u Kansas Cityju policija je uhitila Joshuu Goldberga (20) nakon što je putem interneta drugoj osobi davao instrukcije kako napraviti bombu
Vidi originalni članak

Sjedinjene Američke Države u petak obilježavaju 14. godišnjicu stravičnih terorističkih napada koji su 11. rujna 2001. godine šokirali cijeli svijet. U napadima tog krvavog utorka poginulo je oko 3000 ljudi.

Tužna obljetnica napada obilježava se u gradovima diljem SAD-a, a najsvečanije bit će u New Yorku gdje su teroristi srušili dva tornja Svjetskog trgovinskog centra.

POGLEDAJTE VIDEO: Obljetnicu obilježavaju i u Afganistanu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tijekom komemoracije u Kansas Cityju policija je uhitila Joshuu Ryne Goldberga (20) s Floride nakon što je putem interneta drugoj osobi davao instrukcije kako napraviti i aktivirati bombu. Mladić nije znao da se dopisuje s doušnikom FBI-ja te je sada iza rešetaka, piše CNN.

POGLEDAJTE VIDEO: Snimke napada

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prema službenim izvješćima američkih službi, 11. rujna 2001. godine 19 terorista otelo je ukupno četiri američka zrakoplova. Dva su udarila u tornjeve Svjetskog trgovačkog centra , po jedan u svaki od dva nebodera u razmaku od 17 minuta, nakon čega su se oba srušila.

REUTERS/PIXSELL

Treći zrakoplov je udario u zgradu Pentagona , glavno sjedište ministarstva obrane SAD-a u saveznoj državi Virginiji, dok se četvrti srušio u Pennsylvaniji nakon što su putnici otmičarima pružili otpor.

REUTERS/PIXSELL

Napadači su otete zrakoplove pretvorili u najveće samoubilačke bombe u povijesti te izveli najubitačnije napade protiv SAD-a ikada. Napadi 11. rujna 2001. godine do sada su jedan od najznačajnijih događaja u 21. stoljeću koji je imao brojne ekonomske, socijalne, kulturne i druge posljedice u SAD-u i drugim dijelovima svijeta.

Idi na 24sata

Komentari 116

  • ćiro legenda 13.09.2015.

    Im gonna drop some planes into a couple buildings in Manhattan...im Osama run tell Obama im YOUR fucking uncle

  • Jesus is my savior 11.09.2015.

    Tko želi neka si ukuca na YT: "9-11 / Illuminati Symbols in Movies [New World Order]"...

  • Alienser 11.09.2015.

    Dali je netko od silnih pametnjakovica koji tvrde da su ameri srusili svoje nebodere uopce procitao ovo http://www.nist.gov/customcf/get_pdf.cfm?pub_id=909017 ...i sta im tu nije jasno

Komentiraj...
Vidi sve komentare