To je to što me zanima!

'SAD snažno podupiru gradnju LNG terminala na otoku Krku'

Hrvatska bi doista mogla postati regionalno središte za plin. Terminal na Krku se nalazi na popisu projekata od zajedničkog interesa EU i SAD, rekla je Dunningan
Vidi originalni članak

Predstavnica američkog State Departmenta Robin Dunningan, zadužena za energetiku, u razgovoru za Dnevni avaz kazala je kako SAD u potpunosti podržavaju izgradnju LNG terminala na otoku Krku. 

- Hrvatska bi tako doista mogla postati regionalno središte kada je riječ o plinu. Terminal na Krku svakako se nalazi na popisu projekata od zajedničkog interesa EU i SAD  - rekla je Dunningan. 

Istaknula je kako su SAD već 20 godina posvećene južnom koridoru i podupiru i izgradnju Transjadranskog plinovoda kojim bi se jugoistočni dio Europe opskrbljivao plinom s područja Kaspijskog mora.

Komentirala je i odustajanje od gradnje plinovoda 'Južni tok' i kazala kako je to bio projekt koji je bio u suprotnosti s propisima EU. 

- Ne mislim da Rusija više ne bi trebala biti dobavljač plina za Europu no poanta je da se omogući konkurentnost na europskom tržištu. Rusija mora igrati po pravilima - poručila je Dunningan. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • press3 23.12.2014.

    Ovo je vic dana hahahaha Turci su vec kupili i ulozili u Dinu hahahaha kakvi turci (oni koji nemaju za zvaku ) tako i sad investitori koji ce ulozit u Hrvatsku hahahahaha pisite bolje kako je DJED MRAZ sletio u Ludbreg centar svijeta

  • luda kuca5 23.12.2014.

    Zahvaljujući našim sposobnostim, američkm interesima ili prirodnom bogatstvu?

  • minutus 23.12.2014.

    mogao bi svakojaka zala nabrajati, koja podupiru i generiraju sad, sada i u prošlosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare