To je to što me zanima!

SAD stoji iza napada u kojem je ubijen Abu Firas iz Al Nusre

Glasnogovornik Pentagona rekao je da je američki zrakoplov u nedjelju pogodio zgradu u kojoj je trajao sastanak visokih zapovjednika al Qaede na sjeverozapadu Sirije
Vidi originalni članak

SAD je izveo napad u Siriji u kojem je ubijen Abu Firas al-Suri, jedan od zapovjednika Fronte Al Nusra, ogranka al Qaede izjavio je u ponedjeljak američki dužnosnik.

Islamistički pobunjenici objavili su da je Abu Firas, bivši časnik sirijske vojske otpušten 70-tih godina zbog sklonosti islamizmu, bio osnivač te militantne skupine i borio se u Afganistanu 80-tih godina.

Bio je istaknuti član političkog tijela Al Nusre, vijeća šure.

Glasnogovornik Pentagona rekao je da je američki zrakoplov u nedjelju pogodio zgradu u kojoj je trajao sastanak visokih zapovjednika al Qaede na sjeverozapadu Sirije na kojem je bio i Abu Firas. Glasnogovornik Peter Cook dodao je da SAD još provjerava je li Abu Firas ubijen.

SAD je u prošlosti gađao Al Nusru, iako je glavnina operacija u Siriji usmjerena protiv Islamske države koja je zauzela dijelove Sirije i Iraka.

Abu Firas je bio oštar protivnik načina djelovanja IS-a i ideološki se nije slagao s tom radikalnom džihadističkom skupinom.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • iPhonchek 05.04.2016.

    dobre vijesti definitvno ako su istinite! samo jako!

  • Blue sea 05.04.2016.

    Ljudi, ja ne mogu vjerovati. Što će to biti da je SAD počeo bombarditati tzv. umjerenu oporbu za koju se tako zdušno zalagao. Idem se umiti jer ne znam da li je to san ili java ili netko dobrano laže.

  • nokiac500 04.04.2016.

    Ma dal je moguce? :DD

Komentiraj...
Vidi sve komentare