To je to što me zanima!

SAD: Stručnjaci su preporučili i drugu dozu za cijepljene J&J-om

Johnson & Johnson u petak je objavio da je Savjetodavni odbor FDA-e za cjepiva i srodne biološke proizvode (VRBPAC) jednoglasno izglasao preporuku za drugu dozu cjepiva protiv koronavirusa
Vidi originalni članak

 Savjetodavno povjerenstvo američke Uprave za hranu i lijekove (FDA) izglasalo je jednoglasno preporuku za davanje druge doze cjepiva Johnson & Johnson protiv koronavirusa najmanje dva mjeseca nakon što su ljudi primili prvu dozu.

Johnson & Johnson u petak je objavio da je Savjetodavni odbor FDA-e za cjepiva i srodne biološke proizvode (VRBPAC) jednoglasno izglasao preporuku za drugu dozu cjepiva protiv koronaviruse za starije od 18 najmanje dva mjeseca nakon prve doze cjepiva.

ALARMANTNO STANJE U ITALIJI Rim: Necijepljeni pacijenti pune bolničke krevete, njih čak 90% na intenzivnoj nisu cijepljeni...

Odluka se temelji na rezultatima treće faze ispitivanja koji pokazuju da je dodatna doza povećala zaštitu na 94 posto protiv umjerenog do teškog oblika covida-19 u SAD-u.

"Današnja preporuka temelji se na ukupnim dokazima, a klinički i podaci iz stvarnog svijeta pokazuju da, iako jedna doza nudi snažnu i dugotrajnu zaštitu od covida-19, druga doza povećava tu zaštitu, posebno protiv simptomatskog covida-19", rekao je Paul Stoffels, glavni znanstveni direktor Johnson & Johnson.

Isti odbor u četvrtak je preporučio docijepljivanje Modernom osobama starijim od 65 godina i drugim odraslim osobama visokog rizika.

NAJNOVIJE PREPORUKE HZJZ objavio nove upute za treću i booster dozu. Objavili su i novi raspored cijepljenja

Preporuka povjerenstva ne znači konačnu odluku i FDA će odlučiti hoće li je prihvatiti.

 FDA obično slijedi savjete odbora.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • fridulina 16.10.2021.

    Ma to je jako važno 😡

  • turudija 16.10.2021.

    SAD strucnjaci hahahahhaa pa oni misle da je europa drzava, strucnjaci...

  • 16.10.2021.

    Ja sam se cijepio bas sa J&J iz razloga sto se dobije jedna, koja je ionako jaca od ostalih posto je "vektor". Po drugu sigurno necu ici.

Komentiraj...
Vidi sve komentare