To je to što me zanima!

SAD: Više od 700 djece još čeka na spajanje s roditeljima

U slučaju 431 djeteta, roditelji više nisu na području SAD-a, a roditelji 120 djece su se "odrekli mogućnosti spajanja" sa svojim kćerima i sinovima
Vidi originalni članak

Usprkos sudskoj odluci, 711 migrantske djece koja su razdvojena od svojih roditelja na granici SAD-a i Meksika još uvijek nisu vraćena svojim obiteljima do datuma koji je odredio sud, javlja u petak BBC.

BBC prenosi izjavu odvjetnika vlade Sjedinjenih Državada glavni razlog zašto preko 700 djece još uvijek nije spojeno s roditeljima leži u činjenici da za to još nisu stečeni glavni preduvjeti.

Naime, kod neke se migrantske djece ne mogu sa sigurnošću utvrditi rodbinske veze, dok neki od roditelja imaju kriminalne dosjee ili prenosive bolesti.

U slučaju 431 djeteta, roditelji više nisu na području SAD-a, a roditelji 120 djece su se "odrekli mogućnosti spajanja" sa svojim kćerima i sinovima.

Pripadnici američke granične službe i carine su početkom godine na granici s Meksikom razdvojili oko 2500 djece od odraslih osoba koje su ilegalno ušle u SAD, provodeći "nultu stopu" tolerancije prema ilegalnoj imigraciji.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Zapadnjak_1 27.07.2018.

    vise od 700 djece ceka na spajanje s roditeljima kriminalcima bi trebalo stajati u naslovu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare