To je to što me zanima!

SAD: Zabranjuju pušenje čak i u vlastitim kućama

Gradske vlasti Calabasasa u Kaliforniji odlučile su se za primjenu drastičnih mjera protiv pušenja. Pušači uskoro neće moći zapaliti ni u svom domu
Vidi originalni članak

Gradske vlasti Calabasasa u Kaliforniji odlučile su se za primjenu drastičnih mjera protiv pušenja. Pušači uskoro neće moći zapaliti cigaretu čak ni u svom domu. Calabasas, gradić sa 25.000 stanovnika, koji se nalazi sjeverno od Los Andjelesa, je prvi grad u SAD-u koji je svojevremeno zabranio pušenje na svim javnim mjestima. Prema novom zakonu, do 2012. godine pušenje će biti zabranjeno u 80 psoto zgrada i kuća, uključujući i balkone i otvorene prostore, a vlasnici stanova će moći prekinuti ugovore o najmu s prekršiteljima zabrane.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Prva Proleterska_1 22.01.2011.

    Ne razumijete.Radi se o dobitku vlasnika kuča i stanova , koji do sada nisu mogli najamnicima zabraniti pušenje u unajamljenom stanu. Svi znamo kako miris cigaretnoga dima uđe u zidove, a kod njih naroćito, jer imaju tapete. Sad će to moći biti razlog za otkaz podstanarstva i u tome je stvar. Niko neće moć zabraniti pušenje vlasnicima kuća , jer neće nikoga ni bit, koji se bi žalio sam na sebe. RAZUMIJETE IL NE RAZUMIJETE ?

  • entoni 20.01.2008.

    Zabranjeno pušenje čega ?

  • muskarac 19.01.2008.

    DISKRIMINACIJA!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare