To je to što me zanima!

Saga o zagrebačkim vrtićima: Cijena vrtića ipak ostaje ista?!

Zastupnici Gradske skupštine ne odustaju od svoje odluke da cijene vrtića u Zagrebu ostanu 200 kuna za jaslice, a 400 za vrtić te traže rebalans proračuna
Vidi originalni članak

Zastupnici Gradske skupštine ne odustaju od svoje odluke da cijene vrtića u Zagrebu ostanu 200 kuna za jaslice, a 400 za vrtić.

- Naša je odluka na snazi. Za nju su glasovali svi zastupnici. Za razliku od Bandićeve, ona ima pravnu osnovu i potvrdu triju ministarstava - rekla je Tatjana Holjevac, potpredsjednica Gradske skupštine, i upozorila ravnatelje vrtića da nemaju zakonsku osnovu tražiti bilo kakve dokumente osim potvrde o prebivalištu. Roditeljima je rekla da nema potrebe za skupljanjem drugih dokumenata.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić kazao je kako ovaj slučaj pokazuje da Hrvatska nije zemlja reda i pravde.

- Jedan čovjek misli da je zbroj svih pojedinačnih inteligencija gradskih zastupnika manji od njegove, a to je neprihvatljivo, podcjenjivački i ucjenjivački. Ministarstvo financija smatra da je nužno napraviti rebalans proračuna za provođenje dosadašnjeg načina naplate vrtića - kazao je Bernardić te dodao da do rebalansa gradskog proračuna ionako mora doći jer manjka od 300 do 400 milijuna kuna. Zato je pozvao Bandića kao odgovorna čovjeka da ga napravi što prije.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Auspex 30.06.2011.

    ljudi ne znaju računati. u zegeu je standard najviši a imaju najjeftinije vrtiće. 400kn na 22 dana je 18kn na dan. jel tako teško razumjeti da za hranu, prostor, igračke, osoblje, struju, vodu i slično treba puno više od toga. ako nisi spreman dati za sigurnost, prehranu i sreću svoga djeteta manje nego za mjesečnu dozu cigareta...

  • komentatorv2 30.06.2011.

    iako vjerujem da je ova bandićeva odluka na tragu pravde i socijaldemokracije (i da će uskoro SDP napraviti KOPIJU ove njegove odluke i onda biti ZA istu), ne vjerujem da će politikanti iz SDPa ikad na ovi pristati. ne smiju dopustiti da bandić bude većči socijaldemokrata od njih samih i zato će otkazima zaprijetiti ravnateljima ako ovo pokušaju provesti.

  • žarko_1 30.06.2011.

    ja ne kužim zašto netko misli da bi roditelji koji imaju veće plaće trebali plaćati više za svoje dijete. ne vjerujem da njihovo dijete više jede ili troši nečega više od drugog djeteta. svi dobro znamo da sve što imamo iziskuje i određeni trošak, pa tako i djeca. a to što je situacija takva kakva je da ima onih koji nemaju to je kriva vlada. Ali meni nešto drugo nije jasno. Zašto prednost pri upisu u vrtić imaju djeca branitelja, socijalni slučajevi, roditelji koji ne rade, pa tek onda su oni koji rade i plaćaju boravak djeteta u vrtić? Mjesta u vrtićima je premalo. Po ovoj logici bi oni koji rade trebali zapravo dati otkaz i čuvati djecu doma, ali onda će doći u skupinu za prednost pri upisu što dovodi na kraju da će u vrtić ići samo djeca čiji roditelji ne rade i žive od socijalne pomoći i ne trebaju plaćati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare