To je to što me zanima!

Sakoman o toksikološkoj analizi Mateja Periša: 'Takve droge stvaraju osjećaj moći i eurofije'

Sakoman je komentirao toksikološki nalaz Mateja Periša, mladića iz Splita koji je pronađen mrtav u Beogradu
Vidi originalni članak

Psihijatar i stručnjak za liječenje ovisnosti dr. Slavko Sakoman komentirao je toksikološku analizu Mateja Periša za Novi dan N1 televizije.

POGLEDAJTE VIDEO: Nakon obdukcije

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nije bio pijan jer bi gubio koordinaciju, imao je neku energiju u sebi da nešto radi, ali mozak očito nije normalno kognitivno funkcionirao. Nešto je tražio, zujao lijevo-desno jer je u sebi imao kombinaciju amfetamina i kokaina, što je potvrđeno analizom. Te droge stvaraju osjećaj euforije, moći i snage, a istovremeno uskraćuju mogućnost razumnog prosuđivanja. Zato je smušeno hodao, je li ga netko gurnuo ili se sam poskliznuo pa pao, to će ostati tajna - rekao je psihijatar i stručnjak za liječenje ovisnosti Sakoman.

KONZUMIRAO NARKOTIKE Nakon nalaza obdukcije oglasio se i Nenad Periš: 'Moj Matej je tajnu ponio sa sobom u grob...'

Podsjetimo, tužiteljstvo u Beogradu priopćilo je kako su nakon obdukcije u potpunosti otklonili sumnje da se radi o kaznenom djelu jer na tijelu Mateja Periša nije bilo tragova nasilja. Poznati su i rezultati toksikoloških nalaza koji su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima uz prisustvo etil alkohola. 

GOTOVA OBDUKCIJA Srpsko tužiteljstvo: Matej Periš je u krvi imao drogu i alkohol

- U uzorku kose je identificiran kokain i benzoilekgonin u tragovima. Komisijsko vještačenje obavila su tri vještaka doktora specijalista sudske medicine - priopćili su. 

Idi na 24sata

Komentari 98

  • sinisabudimir 28.06.2022.

    Splićanin u Beogradu dobitna kombinacija !?

  • Sun Sun 28.06.2022.

    Sakoman je možda stekao nekakvo iskustvo dugogodišnjim radom sa opijatskim ovisnicima, al ovdje je riječ o psihostimulansima i on nije dovoljno iskusan da govorio o tome

  • Cipelcug 28.06.2022.

    Najme dakle, dečki iz njegovog društva sve znaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare