To je to što me zanima!

Sakrila se pod majčinu haljinu: Curica (4) nije vidjela ubojicu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zeena Al-Hilli (4) identificirala je poginule, ali budući da se skrivala ispod majčine haljine nije ništa vidjela, a teško ozljeđena sestra Zainab (7) još uvijek je u komi
Vidi originalni članak

Dvoje rođaka obitelji Al-Hilli, zajedno s jednim britanskim socijalnim radnikom stigli su u subotu iz Velike Britanije u Francusku kako bi posjetili dvije britanske djevojčice koje su preživjele masakr njihove obitelji u francuskim Alpama. 

Istovremeno, lokalna britanska policija u Surreyju pretražuju njihovu obiteljsku kuću kako bi pronašli tragove tko stoji iza krvoprolića. Britanskoj policiji pridružila su se i četiri francuska istražitelja, javlja Daily mail.

Četverogodišnja Zeena Al-Hilli, koja je osam sati ležala ispod mrtvog tijela svoje majke, navodno je progovorila o krvoproliću. Identificirala je poginule i opisala bijes i teror samog napada. No, budući da se, kada je pucnjava započela, sakrila ispod haljina svoje majke i bake, nije vidjela ništa što bi policiju moglo dovesti do ubojica.

Njezina starija sestra Zainab (7), koja je zadobila frakturu lubanje i metak u rame, i dalje je u bolnici pod umjetnom komom. Policija nju smatra ključnim svjedokom tragedije.

Nisu sigurni tko im je rodbina 

- Pretpostavljam da će se Zeena uskoro vratiti u Veliku Britaniju. No, prvo moramo pronaći članove njezine obitelji i provjeriti da je uistinu riječ o ljudima kojima se može vjerovati. Sigurno je da nećemo djevojčicu predati prvom čovjeku koji se pojavi - rekao je Eric Maillaud, francuski tužitelj. 

Dodao je kako nisu sigurni tko je, ni gdje se nalazi prva rodbina preživjelih djevojčica. 

- Zabrinuti smo zbog njih, bile su jako privržene ocu, pratile su ga po svuda i stalne grlile - rekao je Maillaud.

Maillaud se nada kako će teško ranjena Zainab uspjeti ponovo izgraditi svoj život.

Ujak na ispitivanju zbog svađe oko nasljedstva

Njihov ujak i najbliži rođak, Zaid Al-Hilli (53) na ispitivanju je u Londonu zbog navodne svađe s ubijenim ocem djevojčica oko nasljedstva koje je navodno vrijedno do milijun funti. On se navodno sam javio u policiju kako bi demantirao bilo kakav sukob s ubijenim bratom.

Podsjetimo,  Saad Al-Hilli (50), koji je rođen u Iraku, ali je živio u Velikoj Britaniji, njegova žena Ikbal (47) i punica (74) izrešetani su u BMW-u za vrijeme godišnjeg odmora u francuskim Alpama. Pored njih ubijen je i biciklist Sylvain Mollier (45), za kojeg se smatra da je bio kolateralna žrtva, na krivom mjestu u krivu vrijeme. Upucan je s pet metaka.

Dvojica napadača?

Špekuliralo se kako je, zbog načina ubojstva, riječ o plaćeniku. No, prema zadnjim informacijama, sumnja se da ih je bilo dvoje, a jedan od njih navodno je bio na motociklu. 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • NenadMatijašić 09.09.2012.

    da te ubojice imaju svoju djecu možda bi znali koju štetu naprave,ali to su jedna vrsta virusa na ovom svjetu

  • sara23 09.09.2012.

    Što se mora dogoditi u ljudskom mozgu da se puca u dijete?

  • bornnl 09.09.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 2 teže opomene u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare