Obavijesti

News

Komentari 43

Sakrila se pod majčinu haljinu: Curica (4) nije vidjela ubojicu

Sakrila se pod majčinu haljinu: Curica (4) nije vidjela ubojicu
12

Zeena Al-Hilli (4) identificirala je poginule, ali budući da se skrivala ispod majčine haljine nije ništa vidjela, a teško ozljeđena sestra Zainab (7) još uvijek je u komi

VIDEO

Dvoje rođaka obitelji Al-Hilli, zajedno s jednim britanskim socijalnim radnikom stigli su u subotu iz Velike Britanije u Francusku kako bi posjetili dvije britanske djevojčice koje su preživjele masakr njihove obitelji u francuskim Alpama. 

Istovremeno, lokalna britanska policija u Surreyju pretražuju njihovu obiteljsku kuću kako bi pronašli tragove tko stoji iza krvoprolića. Britanskoj policiji pridružila su se i četiri francuska istražitelja, javlja Daily mail.

Četverogodišnja Zeena Al-Hilli, koja je osam sati ležala ispod mrtvog tijela svoje majke, navodno je progovorila o krvoproliću. Identificirala je poginule i opisala bijes i teror samog napada. No, budući da se, kada je pucnjava započela, sakrila ispod haljina svoje majke i bake, nije vidjela ništa što bi policiju moglo dovesti do ubojica.

Njezina starija sestra Zainab (7), koja je zadobila frakturu lubanje i metak u rame, i dalje je u bolnici pod umjetnom komom. Policija nju smatra ključnim svjedokom tragedije.

Nisu sigurni tko im je rodbina 

- Pretpostavljam da će se Zeena uskoro vratiti u Veliku Britaniju. No, prvo moramo pronaći članove njezine obitelji i provjeriti da je uistinu riječ o ljudima kojima se može vjerovati. Sigurno je da nećemo djevojčicu predati prvom čovjeku koji se pojavi - rekao je Eric Maillaud, francuski tužitelj. 

Dodao je kako nisu sigurni tko je, ni gdje se nalazi prva rodbina preživjelih djevojčica. 

- Zabrinuti smo zbog njih, bile su jako privržene ocu, pratile su ga po svuda i stalne grlile - rekao je Maillaud.

Maillaud se nada kako će teško ranjena Zainab uspjeti ponovo izgraditi svoj život.

Ujak na ispitivanju zbog svađe oko nasljedstva

Njihov ujak i najbliži rođak, Zaid Al-Hilli (53) na ispitivanju je u Londonu zbog navodne svađe s ubijenim ocem djevojčica oko nasljedstva koje je navodno vrijedno do milijun funti. On se navodno sam javio u policiju kako bi demantirao bilo kakav sukob s ubijenim bratom.

Podsjetimo,  Saad Al-Hilli (50), koji je rođen u Iraku, ali je živio u Velikoj Britaniji, njegova žena Ikbal (47) i punica (74) izrešetani su u BMW-u za vrijeme godišnjeg odmora u francuskim Alpama. Pored njih ubijen je i biciklist Sylvain Mollier (45), za kojeg se smatra da je bio kolateralna žrtva, na krivom mjestu u krivu vrijeme. Upucan je s pet metaka.

Dvojica napadača?

Špekuliralo se kako je, zbog načina ubojstva, riječ o plaćeniku. No, prema zadnjim informacijama, sumnja se da ih je bilo dvoje, a jedan od njih navodno je bio na motociklu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...
Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'
UHITILI MUŠKARCA (40)

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'

Muškarca (40) priveli su zbog izazivanja smrti iz nehaja. On je verbalno napao Milku B. (73) ispred zgrade, a potom ju i odgurnuo. Žena je potom preminula nakon što joj je pozlilo