To je to što me zanima!

'Šaljem u Ženevu ljude koji su mi nedavno provalili u kabinet'

U Ženevu na dvotjednu konferenciju o međunarodnoj organizaciji rada šaljemo po dva predstavnika poslodavaca i sindikata. I to šaljemo ljude koji su nedavno provalili i lijepili naljepnice 67+ po mom kabinetu...
Vidi originalni članak

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić gostovao je u HRT- ovoj emisiji 'A sada vlada' i optužio sindikate da su se prije EU izbora udružili s oporbom kako bi oslabili utjecaj Vlade.

- Raspisali smo nekoliko natječaja za jačanje kapaciteta socijalnih partnera iz europskog socijalnog fonda. Dakle, uzmemo europska sredstva, raspišemo natječaj, udruge sindikata i poslodavaca se javljaju. Već sada je potpisano i dodijeljeno 50 milijuna kuna i još ćemo 10 milijuna kuna dodijeliti projekata u sljedećih nekoliko tjedana. Ono što sam ja sindikatima ponudio je da idemo na razvoj jednog 'think tanka' za radne odnose sindikati, poslodavci i Vlada - rekao je ministar Pavić u emisiji. 

MINISTRI UZ PAVIĆA 'Građani trebaju znati o čemu se radi u mirovinskoj reformi'

- Šaljemo u Ženevu na konferenciju o međunarodnoj organizaciji rada i po dva predstavnika poslodavaca i dva predstavnika sindikata. To je dvotjedna konferencija. I to šaljemo ljude koji su nedavno, i da kažem, provalili u prostore kabineta i lijepili naljepnice 67+ po mojem kabinetu. Prema tome, stvarno smo konstruktivni. Kao partneri. Ali, moramo imati isto tako, pozivam sindikate da sjednemo za stol - dodao je Pavić.

Pavić je optužio sindikate da su se uoči EU izbora udružili s oporbom.  

'NEĆU DATI OSTAVKU' Pavić: 'Sindikati su se udružili sa oporbom prije izbora za EU'

 Ono što objašnjavamo da ova Vlada nije uvela 67 godina, već SDP-ova Vlada i zato me čudi sva ova potpora opozicije. Nervozu koju vidim u sindikalnim redovima mogu tumačiti da su postali dionik EU izbora. Mislim da su ljudi prepoznali da je ovo politički motivirano usred EU izbora i da sindikati nisu vjerodostojni i da ovdje nije pitanje mirovinske reforme, već pokušaj slabljenja utjecaja Vlade pred europske izbore - tvrdi ministar. 

- SDP se odriče svoje reforme. Čini se da to ima posljedice s predsjedničkom kandidaturom Zorana Milanovića, u sklopu koje se odriču njegovih politika. Htjeli smo reforme, proveli smo je i sad svi imamo problem što je provedena - dodao je. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • pčela 08.05.2019.

    Nadam se da će ti uskoro nestati ovaj lažni smiješak na licu.Prvo jedanaestog ovog mjeseca pa onda i nakon referenduma.

  • 08.05.2019.

    Boli tebe.. tvoja mirovina nije upitna kako god....

  • POTPEC 08.05.2019.

    KOliko ste laži do sada izrekli iz vlade, očito da ste u sve njih i povirovali. Samo nažalost GRAĐANI vam ne viruju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare