To je to što me zanima!

Šalju ga u mirovinu? Banožić sprema novu klopku za čelnika HV-a admirala Roberta Hranja

NOVI EXPRESS U namjeri da eliminiraju iz službe glavnog Milanovićeva čovjeka, admirala Roberta Hranja, trust mozgova iz kabineta ministra ima tajni plan koji žele provesti prvom zgodnom, a možda početkom rujna...
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković i obrambeni ministar Mario Banožić imaju veliku želja prvom zgodom iz vojnog sustava (s)maknuti aktualnog načelnika Glavnog stožera OS-a, admirala Roberta Hranja. Već 5. rujna, kad admiral navršava 60 godina, pruža im se prilika tog vrsnog časnika poslati u mirovinu, iako mu redovni mandat završava za malo manje od dvije godine. Iako Hranj polako ulazi u zonu za umirovljenje, dosadašnja je nepisana praksa bila dopustiti načelniku da odradi mandat do kraja. Posve fer i korektno. Zakonom o službi u Oružanim snagama (članak 205., stavak 9.), Banožić, lege artis, može pokrenuti postupak s kojim bi se pokušalo Hranja otpremiti u hladovinu mirovine. Tako mu, posve očito, savjetuju neki bliski suradnici.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 4

  • ceralaz 09.07.2022.

    Dokle više taj ministar gura svoje prste... Da ima pojma o vojsci ne bi rekao a kao ni vrhovnom zapovjedniku predsjedniku kojem prijeti..Iako mnogi od nas nisu glasali za Milanovića ipak jedan ministar da proturječi predsjedniku..Nek to proba u Americi ili ne daj bože Rusiji.

  • Luna777 09.07.2022.

    Umjesto Hranja trebao je već odavno otići mali Bane. Sumnjam da će se Predsjednik RH složiti sa tim umirovljenjem. Pa valjda se i njega nešto pita! Ovo nije ništa drugo do Plenkovićev revanšizam prema Predsjedniku RH, preko malog Baneta.

  • balki balki 08.07.2022.

    Sustavno uništavanje sustava (vrijednosti, obrazovanja, mirovinskog, zdravstvenog, sigurnosnog, obrambeno-vojnog, gospodarskog, sudskog...).

Komentiraj...
Vidi sve komentare