To je to što me zanima!

Šalju im avione s migrantima? Italija će zatvoriti zračne luke

Dvije zemlje već neko vrijeme pripremaju sporazum prema kojem bi Njemačka trebala poslati natrag u Italiju sve migrante koji su već ondje podnijeli zahtjev za azilom
Vidi originalni članak

Italija će zatvoriti svoje zračne luke za neovlaštene zrakoplove s migrantima iz Njemačke, izjavio je u nedjelju talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini dodatno potičući razmirice unutar Europske unije u raspodjeli odgovornosti za tražitelje azila.

Dvije zemlje već neko vrijeme pripremaju sporazum prema kojem bi Njemačka trebala poslati natrag u Italiju sve migrante koji su već ondje podnijeli zahtjev za azilom, no sporazum se tek treba potpisati. 

List La Repubblica u subotu prenosi da je njemačka agencija za izbjeglice već poslala "više desetaka pisama" migrantima, savjetujući ih o planiranom transferu natrag u Italiju, vjerojatno charter letovima. Po pisanju lista, prvi takav transfer planiran je za 9. listopada. 

"Ako netko u Berlinu ili u Bruxellesu razmišlja o tomu da će poslati desetke imigranata u Italiju neovlaštenim charter letovima, morao bi znati da za njih nema, odnosno da neće biti zračne luke u koju će moći sletjeti. Zatvorit ćemo sve zračne luke, kao što smo zatvorili one morske", kazao je Salvini. 

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer prošli je mjesec rekao da je s Italijom postignut dogovor o migrantima te bi uskoro trebao biti potpisan. No dan kasnije Salvini je opovrgnuo njegovu izjavu, tražeći dodatne ustupke od Nijemaca. 

Talijanski ministar tada je izjavio da je od Njemačke dobio jamstvo u skladu s kojim će za svakog migranta kojega vrate u Italiju, njemačke vlasti "u dobroj vjeri" primiti jednog tražitelja azila iz Italije. 

 

Idi na 24sata

Komentari 45

  • Budni 08.10.2018.

    Treba svakoga aviona pusti da nestane kao i onaj Malezijski!

  • blonde 08.10.2018.

    evo, tako to izgleda, kada nije na vlasti merkeličin pijun....nadam se, da neće biti jedini, tako ćemo i mi "disati" kada se riješimo ove pokvarene vlasti...

  • zorana71 07.10.2018.

    @ovo je jako lose i pokazuje! Kse odnose u, uniji jedina sila i drzava moja odlucuje je, jema ka. Ono stk oni odluce mora se slusati ema izbora. Izas! E su e g! Eska australija i fok! An dski otoci da! I ce nemi drugi ne z a see ali o k je ve pomalo, deut hland uber allez i pita je je hoce! I i neke cruge? Em! Je izaci Da li e angela merkel dobiti jos nedan ma dat i koliko i kako ce biti utje ajna poslije. A! I ove jene igre i zapo jedi su opasne i ona sama to zna. Ali ima dobre kdnose sa, amerikom pa joj se moze asvezemlje bivseg sovjrtskog saveza prigra ila je seb ujedi jenj narodi se rijetmk sastaju i esto dogovzaraju ili i ter eniraju a! I tako odgovara tim silama da udu gla ni gospodari a da druge ne pitanu nista Raslravlja se o opstanku e ropske unije kao k! Ubu razvije ih i neraz ijeni ako se sumnja u opstanam, e, u tk nikako ne znaci da druge zemlje moguostati zajed o ez jemacke jer e bi imale ikakav utjecaj sto jimane bi imalk smisla Nepriksnkvena volja jemacke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare