To je to što me zanima!

Samo 1 posto najbogatijih ima više novca od ostatka svijeta

Podaci Credit Suissea otkrivaju i još jednu zabrinjavajuću činjenicu - bogatstvo 62 milijardera jednaka je bogatstvu svih stanovnika siromašnije polovice svijeta
Vidi originalni članak

Najbogatijih 1 posto ljudi na svijetu ima više novca od ostatka svijeta zajedno, procjenjuje britanski Oxfam. 

Podaci Credit Suissea iz listopada otkrivaju i još jednu zabrinjavajuću činjenicu - bogatstvo 62 milijardera jednaka je bogatstvu svih stanovnika siromašnije polovice svijeta, javlja BBC.

Koliko brzo se bogati bogate ukazuje i podatak da je 2010. bogatstvo siromašnije polovice svijeta bilo ekvivalentno bogatstvu 388 najmoćnijih. 

- Umjesto ekonomije koja radi za uspjeh svih nas, budućih generacija i planeta, mi smo kreirali ekonomiju za 1 posto - stoji u Oxfamovom izvještaju u kojem se kritizira i polaganje velikih količina novca u poreznim oazama.

Oxfam je sve vlade pozvao da poduzmu mjere kako bi se zaustavio ovakav trend. 

Idi na 24sata

Komentari 62

  • tomy1511 18.01.2016.

    Činjenica jest da svo bogatstvo od bogatih date ovoj polovici siromašnih bi isti u postotku od 99,99% spiskali u vrlo kratkom roku tek onih 0.01 bi dio bogatstva koje su dobili nastavili uvećavati, a samim tim i doprinositi društvu jer htjeli mi to priznati ili ne oni su oni kiji vuku društvo naprijed i svakako to svoje bogatstvo nemogu pojest li ponijeti na drugi svijet no u postupku stvaranja istog oni stvaraju nove industrije proizvodnje, zapošljavaju i čine društvom kakvo jest. Premda nam društvo i nije najsjajnije no ako nam se ne sviđa možemo poć u Afriku ili svjevernu koreju, Siriju ili slična mjesta i možda će nam tamo bit ljepše.

  • Akull 18.01.2016.

    Za zivot vam treba jedino toplina,zrak,voda i hrana.Sve ostalo je nebitno.

  • istri 18.01.2016.

    JEDAN POSTO:COBAN OSTALO OVCE:

Komentiraj...
Vidi sve komentare