To je to što me zanima!

Samo za pivoljupce: Bilo tko si sad može doma napraviti pivo

Fermentacija piva, hlađenje i sazrijevanje uz izum trojice mladića mogući su u samo jednom aparatu, i to u trajanju tri i pol sata. Uz aparat dolazi i aplikacija
Vidi originalni članak

Trojica mladića osmislila su minipivovaru uz koju svatko može svoje omiljeno pivo pripremati kod kuće.

Osim stručnog znanja, za proizvodnju kvalitetna piva treba mnogo strpljenja, prostora, ali i brige o proizvodu. Kako bi doskočili tim problemima, Nizozemci Jasper Slob, Olivier van Oord i Bart van de Kooij osmislili su aparat Minibrew koji je pojednostavnio komplicirani postupak. 

Fermentacija piva, hlađenje i sazrijevanje uz njihov izum mogući su u samo jednom aparatu, i to u trajanju tri i pol sata. Postupak inače traje najmanje dva tjedna. Uz aparat dolazi i besplatna aplikacija.

- Kroz Minibrew i aplikaciju naš cilj je pomoći ljudima da otkriju zabavu u stvaranju piva. Također im želimo omogućiti platformu za dijeljenje njihovih kreacija te razvoj njihovih ukusa - objasnio je De Kooij.

Minipivovaru mladići su osmislili iz radoznalosti i želje za stvaranjem kvalitetna piva. Najprije su napravili prototip te ga ponudili poznatim tvrtkama. Financijski im je potpomogla tvrtka IXL Netherlands, te su mladići odlučili nastaviti razvijati se kao specijalisti za pivo i dizajneri. Stvorili su betaprototip koji još nije na tržištu, no autori tvrde da će uskoro biti svima dostupan. O cijeni nisu željeli govoriti.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • hende007 20.04.2015.

    Fermentacija, hlađenje i sazrijevanje za tri i pol sata? Ne vjerujem dok ne probam.

  • alan ford_1 19.04.2015.

    Ne mogu čekati dva tjedna.

  • šator 19.04.2015.

    Dečki će upropastiti ,jedino što imamo to su pivovare ,strojček ćemo dobiti besplatno i svaka kuća će imati svoje pivo,samo se bojim da ću još jedan wc morati izgraditi ,ako budemo imali brzo trčanje i grčeve u stomaku...

Komentiraj...
Vidi sve komentare