To je to što me zanima!

Samoubojica napao konvoj i ubio je jemenskog guvernera

Bombaš samoubojica zaletio se vozilom u konvoj kojim se kretao guverner dok je odlazio na posao u četvrti Tavahi. Poginulo je još šest ljudi, a nekoliko je ranjeno
Vidi originalni članak

Guverner jemenske pokrajine Aden Džafar Mohamed Saad ubijen je u nedjelju u samoubilačkom napadu na konvoj vozila kojim se kretao u gradu Adenu, objavili su sigurnosni izvori i očevici. Bombaš samoubojica zaletio se vozilom u konvoj kojim se kretao guverner dok je odlazio na posao u četvrti Tavahi.

U napadu je ubijeno još najmanje šest osoba, guvernerovih tjelohranitelja i suradnika, a nekoliko je osoba ranjeno. Saad je nedavno preuzeo dužnost, a bio je blizak predsjedniku Abdu Rabu Mansuru Hadiju. 

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad no islamistički militanti sveprisutni su u gradu, četiri mjeseca otkako su Hadijevi pristaše uz pomoć arapske koalicije protjerali Hute iz Adena, drugog najvećeg grada u zemlji. 

U studenome se u Aden vratio predsjednik Hadi pošto je gotovo osam mjeseci proveo u Saudijskoj Arabiji, u bijegu pred Hutima. Tavahi je postalo sjedište džihadista povezanih s lokalnim ogrankom Al-Qaede koja je iskoristila kaos u Jemenu kako bi osvojila područja.

Siromašna zemlja Arapskog poluotoka, Jemen je razdiran sukobima između snaga odanih arapskoj vojnoj koaliciji, predvođenoj Saudijskom Arabijom i pobunjenih Huta, koji su šijiti i proiranski orijentirani. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Behemot 07.12.2015.

    Iz Arapske koalicije koja se bori u Jemenu izašao je i Egipat tako da su ostali samo Saudijci i plaćenici. Saudijska Arabija je pokrenula napad na Jemen zbog povećanja antiameričkog i antiizrealskog raspoloženja. US su donirale 500 milijuna $ i prodale kazetne bombe S.A. za tu humanitarnu akciju ..

  • Galeb i ja 06.12.2015.

    Ova banda vise ne gleda koga ubija vazno je da vide mrtva tjela.

  • Legion0102 06.12.2015.

    Ovaj guverner sigurno nije hjeo radit za amere pa zato su ga ..... da Eu nije marioneta USA i cionistima bilo bi shanja.. ups pa već je bio prvi i drugi sv rat..gore shanje nema.. zato je kod nas mir bar zasad...čak i da se oslobodimo bankraskih okova bit će netko drugi kojim čemo plačati reket.

Komentiraj...
Vidi sve komentare