To je to što me zanima!

Šampion: "Messijev potpis me natjerao da pobijedim bolest"

Nogometaš Mirko Lovrić (17) devet mjeseci se borio za život. Spasila ga je koštana srž starije sestre, a u najtežim trenucima ojačala ga je potpora najdražih igrača
Vidi originalni članak

Čovjek se u bolesti uvijek osjeća sam i prepušten sebi i stoga mu je svaki znak pažnje golem poput brijega, kaže Mirko Lovrić (17).

Perspektivni nogometaš Bjelovara, kojeg su zbog nogometnog umijeća zvali “mali Messi”, posljednjih je devet mjeseci proveo u Zagrebu liječeći se od teške akutne mijeloične leukemije.

Već je bio klonuo duhom zbog iscrpljujućeg liječenja, a onda su mu stigli vrlo važni darovi. U FC Barceloni čuli su za njegovu bolest i poslali mu dres s potpisima igrača.

- Nikad nisam pomišljao da bi me od lopte mogla odvojiti bolest. Stoga je potpora mog velikog idola Lea Messija, koji mi se potpisao na dres Barcelone, meni bio motiv više da se nastavim boriti za život. Dobio sam i Dinamov dres s potpisima velikih imena. Mislim da je potpora svih njih, uz liječnike i obitelj, bila ključ mog oporavka. To su bili svijetli trenuci na tmurnom nebu nad mojim životom - prisjeća se Mirko.

Zbog jakih bolova neko je vrijeme proveo u komi

Iako se već pri prvom testiranju starija sestra Iva Lujanec (29) pokazala kao idealan donor, do presađivanja koštane srži je Mirku život doslovno visio o niti. Zbog prejakih bolova proveo je neko vrijeme u induciranoj komi, a zbog komplikacija sa srcem morao je preživjeti nekoliko operacija.

No uspio je. Nakon devet mjeseci, pušten je iz bolnice na kućni oporavak. Liječnici kažu kako je njegov oporavak čudesan. Čim je stigao kući u Bjelovar, sa sestrom je otišao do svog kluba gdje je bio kapetan. Iako je igra sada u drugom planu, “mali Messi” ne odustaje od svog sna.

Hrabar i neustrašiv u duelima s jačim protivnicima, uvijek se dizao i bio još jači. Stoga i ne treba sumnjati da će ostvariti snove jer najtežu je bitku u svom životu dobio.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • marijaterezija2 18.06.2014.

    Bravo na hrabrosti i volji, samo ozdravi nam ti

  • bolan 18.06.2014.

    U moru negativnoga po svim novinama, pa tako i u 24sata, KONAČNO, jedna pozitivna vijest od koje se čovjek naježi zbog sreće i radosti. Mladiću samo hrabro odigrat ćeš ti još mnogo utakmica!

  • PAOLA_3 18.06.2014.

    Dragi Mirko, želim ti da ostvariš svoje snove

Komentiraj...
Vidi sve komentare