To je to što me zanima!

Sanader: Hrvatska ostaje pri svome, ne da teritorij

Ivo Sanader i Stjepan Mesić nisu htjeli otkriti hoće li prihvatiti prijedlog Ollia Rehna za rješenje međugraničnog spora sa susjednom Slovenijom
Vidi originalni članak

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader nisu u ponedjeljak u Zagrebu otkrili hoće li Hrvatska prihvatiti ili odbiti najnoviji prijedlog EU-a za rješavanje hrvatsko-slovenskog graničnog spora. Istaknuli su da se prijedlog još razmatra i da Hrvatska ostaje na prijašnjim stajalištima.
- Inzistiramo na razdvajanju pregovora od graničnog pitanja i rješavanju graničnog pitanja pred Međunarodnim sudom pravde - rekao je Sanader nakon sastanka Državnog odbora za NATO. Sanader je dodao da Hrvatska ima potporu međunarodne zajednice. Ollie Rehn prošloga je petka u Češkoj rekao da do ponedjeljka navečer očekuje odgovore Hrvatske i Slovenije na novi prijedlog rješenja graničnog spora. Premijer nije izravno odgovorio na upit bi li hrvatsko "da" značilo zaključenje pregovora do kraja ove godine i ulazak u EU, a "ne" suprotno tomu, nego je rekao da Hrvatska želi u EU, ali da taj cilj neće postići teritorijalnim ustupcima. S njim se slaže i predsjednik Mesić koji je rekao da je Hrvatska, država vladavine prava u kojoj nema selektivne primjene zakona.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • mucaMarty 01.04.2009.

    Pa ja nebi rekao, da od Hrvatske nešto tražimo, ili da nam date na poklon, samo želim da se ostvari rek: tudže nečemo, svoje nedamo. U ostalom žena mi je Hrvatica a i prijatelja imamo koliko hoćeš u Hrvatski. Žalimo jedimo utoliko, jer vidimo da hoče i naši i Vaši političari nas obične ljude posvadžati! Poručujem da jim to neče uspeti, barem sa moje strane, pa ljep pozdrav svima.

  • Mikiss 30.03.2009.

    Sto je sad ovo??A donedavno su govorili i znali tocan datum ulaska u EU,sa Islandom koji je bankrotirao,a toliko bacenog novca na prijevode i sl...

  • Ivan_ST 30.03.2009.

    Slovenija želi jedan poklončić od RH za ulazak u EU, ali ga neće dobit. Zato SLO izbjegava da se to na međunarodnom sudu rješi, jer znaju da da nemogu biti u pravu. Kakva god situacija bila i možda loša u nas, ja im ne bi ništa dao. Uvik smo bili prijatelji a sad nas ucijenuju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare