To je to što me zanima!

Sanader: Nismo dogovorili božićnice za umirovljenike

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Premijer je rekao da je božićnica za umirovljenike dogovorena, ali ne nužno za ovu godinu. Sindikati još pregovaraju s Vladom o zamrzavanju plaća
Vidi originalni članak

Sindikati danas nisu pristali na opće zamrzavanje plaća u državi. Jedini dogovor između Vlade, sindikata i predstavnika poslodavaca u tome je da će i dalje razgovarati u seriji sastanaka kako bi došli do rješenja. Sanader je dao do znanja da božićnica za umirovljenike ove godine možda neće biti.
- Ne, nismo mi nikad dogovorili da će božićnice biti ove godine. Mi smo se dogovorili da ćemo razgovarati i vidjeti na koji način bismo mogli riješiti pitanje božićnica za umirovljenike - rekao je Sanader. Podsjetio je da je božićnica umirovljenicima isplaćena samo jednom i to 2006. godine.

HRELJA: HSU NEMA AMNEZIJU
Predsjednik HSU Silvano Hrelja kaže da u koalicijskom ugovoru stoji da će božićnice umirovljenicima biti isplaćene u 2008. godini.
- Nek' Sanader pročita koalicijski ugovor. A ako su ga bacili u smeće, mi ćemo im ga poslati poštom, neka vide što su potpisali - rekao je Hrelja napominjući da u HSU nemaju amneziju. Ne isplati li se božićnica za umirovljenike, HSU će izaći iz koalicije. Hrelja kaže da je o tom pitanju razgovarao je 23. listopada sa potpredsjednicima vlade Jadrankom Kosor i Damirom Polančecom, kad im je u Vladi predao prijedlog zakona o božićnici za umirovljenike. Tekst koalicijskog sporazuma možete pročitati OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • fratello 21.11.2008.

    Otpor stoko!!!

  • kergotic 20.11.2008.

    NJEMU NETREBA BOZICNICA,KAD MU DRZAVA PLACA GORIVO I JELO,TREBA MU DAT LOPATU MJESEC DANA PA NEK ZARADI PLACU

  • vladivo 18.11.2008.

    Premijeru ,stidi se,narod ti daje povjerenje a ti njemu šaku u oči.

Komentiraj...
Vidi sve komentare