To je to što me zanima!

Sanader dao iskaz o aferi HEP: 'Ovo je polako politički progon'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Sanadera se tereti da je bivšeg predsjednika uprave HEP-a Ivana Mravka poticao na sklapanje ugovora o prodaji struje kojima je HEP oštećen za oko 600 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Bivši premijer Ivo Sanader  stigao je u ponedjeljak, malo prije 10 sati, dati svoj iskaz Županijskom državnom odvjetništvu o aferi HEP-TLM. Bio je u pratnji odvjetnice Jadranke Sloković.

Svoju obranu iznosio je 45 minuta, nakon čega nije odgovarao na pitanja jer je, kako kaže, takva strategija njegove obrane od početka. Rekao je kako tužiteljstvo ulazi u sferu političkog progona jer gledaju sve odluke vlada, pa tako i njegove, ali čak i bivše socijalističke vlade, koje su sve na neki način subvencijama spašavale gospodarstvo.

Odvjetnica Sloković ustvrdila je da je ovo već peti predmet i da imaju puno posla, ali da će se znati postaviti prema tome. Očekuju kako će USKOK u nekim predmetima odustati od optužnica, a možda čak i u ovom slučaju. 

Podsjetimo, Sanadera se tereti da je bivšeg predsjednika uprave HEP-a Ivana Mravka poticao na sklapanje ugovora o prodaji struje kojima je HEP navodno oštećen za oko 600 milijuna kuna. 

Inače, Sanader je prvoosumnjičeni u ovom slučaju za koji se prije teretio i bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec, a koji je jučer ispitan kao svjedok.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • kamik 13.02.2012.

    Za političku pljačku treba ti politički progon to je najmanje što ti se može desit. Zatvorite ga dok ne dokaže da je nevin. I to za svaki slučaj posebno po mijesec dana a ne ovako da se priprema doma sa ekipom. A zašto je bježo ako je nevin? A zašto nije tražio politički azil u Austriji ako misli ga politički progone? jer mu je doma najlijepše kad zna da ima para iz crnih fondova da kupi suce i advokate. Još će vam dokazat da je vlada kriminalna organizacija kako je krenulo!?

  • drug Tito_1 13.02.2012.

    mene zanima dali će išta biti od ovog ili je to sve predstava i nikom ništa, a tako će i biti u ovoj zemlji..

  • Diba 13.02.2012.

    za zdrawe !!! kad bi miješali članove stranke to bi onda već bio organizovani kriminal gdje su kazne dvostruko veće, a ovakvo pojedinačno suđenje ide Ivi u korist., možda prođe samo sa uvjetom., sramota je ovo pravosuđe i sve ovo što se radi, mi smo komedija od države.

Komentiraj...
Vidi sve komentare