To je to što me zanima!

Sapunar otkrio: Novac davao tajnicima Božidara Kalmete?

Sapunar je navodno rekao kako je novac samo prenosio za tadašnjeg državnog tajnika Livakovića te pomoćnika ministra Božidara Kalmete, Milivoja Mikulića
Vidi originalni članak

Iako novih uhićenja još nema, Josip Sapunar u utorak je dopunio svoj iskaz u USKOK-u. 

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, Uskok raspolaže informacijama kako je u izvlačenju novca iz HAC-a uz Sapunara sudjelovalo još najmanje petero ljudi. Sapunar je navodno rekao kako je novac samo prenosio i to za tadašnjeg državnog tajnika Zdravka Livakovića te pomoćnika ministra Božidara Kalmete, Milivoja Mikulića

Mikulić je od 2004. do 2006. bio član Uprave HAC-a, a nakon što je 2006. smijenjen, imenovan je Kalmetinim pomoćnikom. 

Kalmetu Sapunar navodno nije direktno teretio, no navodno je rekao kako mu je stavljeno na znanje da Livaković prosljeđuje novac na višu instancu. 

Dodatno je ispitan i Igor Premilovac, vlasnik tvrtke Remorker International iz Praga preko koje je izvlačen novac iz HGK i HAC-a. Branko Šerić, odvjetnik Premilovca, rekao je da je njegov klijent svoj iskaz potkrijepio dokumentima, te da će nastaviti davati svoj iskaz.

>>> Stanić optužuje: Sigurno je dio novca iz HAC-a otišao Kalmeti

Idi na 24sata

Komentari 128

  • ludom 24.10.2013.

    A sada slijedi, ovaj nabroji imena osoba, a te navedene osobe izjave da on podlo laže. Pa opet sve iz početka. I tako u nedogled, a narod plaća poreze.

  • petar ll 23.10.2013.

    suzavase lopovski Krug ,izgleda da je hrvatska püna lopova.

  • kormilar 23.10.2013.

    Bilo je to ovako: Sapunar je novac davao tajnicama Kalmete, a on od toga nije vidio niti kune (eura, dolara itd.). Dakle, cijeli novac su tajnice sebi uzimale, a Kalmeti šipak. To nije bilo u redu, jer im je on ipak šef.

Komentiraj...
Vidi sve komentare