To je to što me zanima!

Sarah McBride: Prva transrodna senatorica u povijesti SAD-a

Nadam se da će ovo večeras pokazati svoj LGBTQ djeci da je naša demokracija dovoljno velika da i oni stanu pod nju, poručila je na svom Twitteru nova demokratska senatorica, Sarah McBride
Vidi originalni članak

Sarah McBride (30) noćas je upisana u povijest kao prva transrodna članica američkog Senata. McBride je u svom rodnom Delawareu pobijedila republikanca Stevena Washingtona, i to sa 73% glasova. Tako je postala senatorica za 1. okrug koji pokriva Bellefonte, Claymont i dijelove Wilmingtona.

 - Nadam se da će ovo večeras pokazati svoj LGBTQ djeci da je naša demokracija dovoljno velika da i oni stanu pod nju - napisala je na svom Twitteru.

McBride je poznata aktivistica, nekadašnja glasnogovornica Kampanje za ljudska prava, a zbog njenog angažmana Delaware je 2013. godine donio zakon o zabrani diskriminacije LGBTQ osoba. 

 - Provela sam svoj život boreći se za ljudsko dostojanstvo, mir i jednake šanse - rekla je u najavi svoje kandidature. 

Ovo nije prvi put da je McBride ušla u povijest.  2012. godine je završila na naslovnicama jer je odstupila sa dužnosti predsjednice Studentskog zbora američkih sveučilišta i 'outala' se u studentskim novinama. Nakon toga je postala prva transrodna osoba koja je radila u Bijeloj kući, za vrijeme predsjednika Obame, a 2016. godine je postala prva transrodna osoba koja je držala govor na nacionalnom kongresu Demokrata. 2018. godine objavila je knjigu za koji je predgovor napisao Joe Biden, a koja govori o njezinom aktivizmu i brizi za pokojnog supruga koji je izgubio bitku s rakom. 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • bagertrans 04.11.2020.

    jaki su globalisti,jer ima uvijek onih koji su podkupljivi i guraju ovakve naprijed! samo da trump pobijedi!

  • JusticeLeague 04.11.2020.

    još jedan muškarac na vlasti. big whoop.

  • danho 04.11.2020.

    a zasto se istice da je transrodna? sto osoba sa invaliditetom ne moze obavljati svoje duznosti, ne moze raditi posao? sto..samo je pomaknuta u jednu stranu ne znaci da ne zna posao koji radi..ovako isticete da je tamo samo zato sto misli da je zensko

Komentiraj...
Vidi sve komentare