To je to što me zanima!

Sarajlija u Izraelu: Obitelj mi je prošla zločine u NDH, rat u BiH, Holokaust, a sad ove strahote...

Obitelj Igora Hamovića iz Sarajeva živi u Izraelu. Igor se boji da rješenja za mir nema, dok god su na obje strane ekstremne vlasti.
Vidi originalni članak

- Najviše bih volio da živimo u zemlji u kojoj mi 'komšijama' odlazimo na humus, a oni k nama na neko naše jelo, i da svi živimo normalno, kaže za 24sata Igor Hamović (53), rođeni Sarajlija, čija je židovska obitelj, po majčinoj strani, mnoge članove izgubila u NDH odnosno Holokaustu. Zatim su Hamovići patili i u opsadi Sarajeva 90-tih, gdje je njegova majka i ranjena, da bi sad živjeli u Izraelu, u kojem je sigurna budućnost jako neizvjesna. 

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 5

  • Miovil 19.10.2023.

    Ne znam dovoljno o povijesti stvaranja Izraelske države.Znam da su najstariji narod i proganjani .Međutim ako ja izgradimo kucu na zajedničkoj u suvlasništvu parcelu.To ne znaci da mogu raditi sto hoću na ukupnoj parceli.Isto tako ni drugi suvlasnici.Koliko znam ima puno međunarodnih organizacija sa puno eksperata s visokim plaćama.Pa ne znam sto to oni rade i jesu li sposobni osigurati miran život stanovništvu.Zapravo koga oni slušaju i jesu li neovisni ili su opet u službi velesila kojima jedino rat odgovara.Taj rat nije ništa drugo nego da za njih radi cijeli svijet.Njihova ekonomija raste.

  • MoIloMoron 16.10.2023.

    U Izraelu skoro i ne postoji židovskih obitelji da imaju bilo kakve veze i porijeklo u Izraelu i Palestini, da imaju barem 2. generaciju rođene tamo. Sve samo ovakvi doseljenici iz svih krajeva svijeta kojima je mamina strana židovska, oni gledaju ko ti je mama, tata je nebitan!

  • Nevolimparizer 16.10.2023.

    Uz dužno poštovanje gospodinu, mislim da trenutno u Hrvatskoj ne postoji osoba starija od cca 25 godina koja nije prošla rat i neki oblik stradavanja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare