To je to što me zanima!

'Pričali smo samo o avionima. Zašto Milanovićev dio stola nije imao maske? E to ne znam'

Predsjednik Republike danas je u razgovoru s novinarima otvorio temu i odavanja počasti za Dan oružanih snaga. Plenković je malo kasnije oštro poručio kako nema više zajedničkih polaganja vijenaca
Vidi originalni članak

Ukupno je do sada cijepljeno više od milijun i 100 tisuća ljudi, rekao je premijer Andrej Plenković na konferenciji nakon sjednice Vlade i još jednom naglasio da će Pfizer u Hrvatskoj proizvoditi materijale za cjepivo u svom pogonu u Savskom Marofu. 

A s tim bi se počelo, dodao je, već od kraja godine. Investicija je vrijedna 10 milijuna dolara, a materijali će se proizvoditi i u Irskoj.

A danas se konačno sastao na istom mjestu s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem. Održali su sjednicu Vijeća za obranu i razgovarali o nabavci borbenih aviona. 

Na pitanje jesu li pričali o svojim višemjesečnim prepucavanjima i sukobima, Plenković je rekao da nisu. 

- Postoje određene teme koje povezuju nadležnosti predsjednika i premijera, jedna od tih tema je Vijeće za obranu. Vijeće nije tijelo koje odlučuje već samo sudjeluje. Imamo temu koju zajednički trebamo raspraviti, to je nabavka višenamjenskih borbenih aviona i to je jedina tema o kojoj se danas raspravljalo, ništa drugo nije bilo predmet razgovora - kazao je premijer o Vijeću za obranu.

Upitan zašto Milanovićev dio stola na sastanku nije nosio maske, Plenković je samo kratko poručio da ne zna.

NA OBLJETNICI TIGROVA Zoran Milanović o sastanku: 'Danas nije bilo neugodno s Jandrokovićem i Plenkovićem'

Dodao je i da nije bilo pritisaka s francuske ni američke strane u vezi aviona.

Na pitanje oko odavanja počasti za Dan oružanih snaga i zajedničkog polaganja vijenca s predsjednikom Milanovićem, što je predsjednik Republike danas spomenuo, premijer je naglasio da više nema zajedničkih vijenaca.

- Nema zajedničkih vijenaca do kraja mandata, to smo apsolvirali. Svatko će polagati svoj vijenac. Nije važno koji je dan, donijeli smo principijelnu odluku da svatko polaže svoj vijenac. Ne  moramo više o tome divaniti, to je passe, svatko će odavati počast na svoj način - poručio je.

Novinari su ga pitali i o stanju u KBC Sestre Milosrdnice, tamošnjim međusobnim optužbama, većinom između HDZ-ovaca.

- Ne znam tko su svi ti ljudi koji se spominju i kome pripadaju. Ima v.d. ravnatelja, postoje njihovi pravilnici. Ja se u to ne miješam, to je na njima da rješavaju. Ako treba biti inspekcijskih nadzora, ministar Beroš je već dao izjavu na tu temu i nek' se sve ispita i istraži. Mislim da je to jedino normalno - istaknuo je.

 

Idi na 24sata

Komentari 231

  • Lavljeoči 21.05.2021.

    A da vas 230 na komentarima malo pocuclate plenoviču pipu

  • Now go home and get your"s fuckin shine box! 21.05.2021.

    Znaci sada poslije izbora počinje se priča o avionima i ogromnim novcima koje država daje za kupnju aviona..Finta obije stranke!! Dalje..država nema novca za,penzije,obnovu ZG, i ostalih dijelova Hr obuhvaćenim potresom..nemaju nikakav program za Natalitet naroda,povratak naroda Itd..nema nigdje govora o samoubojstvima branitelja(4 000) poslije rata do sada..S državnim dugom s bezvrijednim općinama,bezvrijednim zupanijama koje sluze samo za uhljebljivanje i stranačku lojalnost uhljebima(gdje su rezultati?a )dug zdravstva?nigdje ni rijeci o pravim problemima Ako oni žele napraviti prave i moralne reforme na dobrobit naroda,e onda moraju promjeniti cijeli sistem,jer ovaj je jedino njima koristan..kupovinu aviona moraju napraviti zato sto im to netko iz vana naredjuje,nitko pametan ne bi to radio imu ovakvoj recesiji..sve je laz,laz

  • KeglaRi 20.05.2021.

    Jako jako Zoki najaci si

Komentiraj...
Vidi sve komentare