To je to što me zanima!

Sastali se Leko i mons. Puljić: Bez teme o promjeni Ustava?

U službenom priopćenju nakon sastanka tek se navodi kako je predsjednik HBK izrazio zadovoljstvo demokratičnošću i civiliziranošću većine saborskih rasprava
Vidi originalni članak

Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije monsinjor Želimir Puljić sastali su se u ponedjeljak u Saboru. Nakon sastanka, koji je trajao oko 45 minuta, nije bilo izjava. 

- Bit će priopćenje - kratko je rekao monsinjor Puljić. 

U priopćenju stoji kako su razgovarali o radu Hrvatskoga sabora, odnosima Katoličke Crkve i države te o članstvu Hrvatske u Europskoj uniji. No, ako je suditi po priopćenju, nisu razgovarali o aktualnoj inicijativi SDP-a za izmjenama Ustava. 

- Monsinjor Puljić izrazio je zadovoljstvo demokratičnošću i civiliziranošću većine saborskih rasprava. Istaknuo je da Katolička crkva podupire očuvanje hrvatskoga identiteta u EU, u čemu je bitna uloga Sabora. Leko i monsinjor Puljić suglasili su se o potrebi stalnog dijaloga između države i Crkve - stoji u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • zeljkopž 15.07.2013.

    I koja je onda bila svrha tog sastanka? Sastali su se. Malo poričali. Ništa zaključili. Jedino Leko kaže da je Crkva zadovoljna izuzetnom demokratičnosti saborskih sjednica. Baš. Gledao sam par prijenosa. Tolko totalitarno, jednostranački vođene sjednice da je sve strava gledat. Niti adeze si u svojim naj žešćim danima nije dozvoljavao neke stvari koje ovi rade.

Komentiraj...
Vidi sve komentare