To je to što me zanima!

"SDP neće predložiti svojeg kandidata za čelnika Sabora"

SDP će se ponašati u skladu s parlamentarnom praksom kakva već čitav niz godina postoji u Saboru i u ponedjeljak neće predložiti nikoga, rekao je Peđa Grbin
Vidi originalni članak

Klub zastupnika SDP-a počeo je u 17 sati sastanak u sjedištu stranke. Dogovorili su se da u ponedjeljak na konstituirajućoj sjednici Sabora neće predložiti svojeg kandidata. 

- SDP će se u ponedjeljak ponašati u skladu s parlamentarnom praksom kakva već čitav niz godina postoji u Saboru i na vaše jasno pitanje SDP u ponedjeljak neće predložiti nikoga - rekao je Peđa Grbin nakon sastanka. Što se tiče toga kako će SDP-ovci u ponedjeljak glasovati u Saboru, Peđa Grbin je rekao kako će se to sve vidjeti u ponedjeljak na samoj sjednici. 

Podsjetimo, SDP-ovci su u nedjelju odlučivali o tome hoće li u ponedjeljak na konstituirajućoj sjednici Sabora ponuditi i svojega kandidata za predsjednika Sabora. 

Oko 17.30 sati iz središnjice je izašao Predrag Matić koji je rekao kako nema komentara. Ingrid Antičević Marinović je rekla kako, koliko ona zna, nije bilo nikakvog dogovora. 

Podsjetimo, u slučaju da se odlučilo između više kandidata, provelo bi se tajno glasovanje. Zatraži li to barem jedna desetina zastupnika, a potom izglasa saborska većina, glasovanje može biti i javno. Iako to još nije potvrđeno, ranije se spominjalo kako bi SDP za šefa Sabora mogao predložiti Josipa Leku.  Od toga se sada, izgleda odustalo. 

Idi na 24sata

Komentari 321

  • IVAN1105 28.12.2015.

    Milanović=Bljjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjakkkkkkkkkkkk

  • drzsee 28.12.2015.

    prvo su svi bili za most, pisali hvalospjeve za most i božu....a sad ni jedan pozitivni komentar za njih hahahahah e drugovi drugovi kako ste jadni....popu*ili ste

  • drzsee 28.12.2015.

    a da je s sdpom koalirao sto bi onda bio? onda bi bio dobar?

Komentiraj...
Vidi sve komentare