To je to što me zanima!

Sastanak u Parizu: 'Vidjeli smo danas da su Rusi spremni na deeskalaciju krize u Ukrajini'

Mislim da smo danas vidjeli da su Rusi spremni na deeskalaciju u tom pitanju što ćemo vidjeti bude li to potvrđeno za dva tjedna", rekao je francuski dužnosnik.
Vidi originalni članak

Na sastanku u Parizu kojim se željelo oživjeti Normandijski format Rusija je obećala da će se ponovno angažirati u tom procesu, rekao je izvor blizak uredu francuskog predsjednika, u kontekstu napetosti oko Ukrajine.

Dužnosnik je rekao da je to dobar signal i korak prema smanjenju napetosti.

Dodao je da i dalje postoje velike razlike u stajalištima, ali i da se nada da će ih se pokušati riješiti na sastanku u Berlinu za dva tjedna.

'MI ŽELIMO DIJALOG' Blinken tvrdi: SAD odgovorio na sigurnosne zahtjeve Rusije

Dužnosnik je rekao da je to prvi put u više od dvije godine da su se četiri zemlje članice Normandijskog formata dogovorile o bilo čemu i naglasio da je dogovor o bezuvjetnom prekidu vatre ključan u sadašnjem kontekstu.

"Ovaj sastanak bio je test. Mislim da smo danas vidjeli da su Rusi spremni na deeskalaciju u tom pitanju što ćemo vidjeti bude li to potvrđeno za dva tjedna", rekao je francuski dužnosnik.

Glavni ruski pregovarač Dmitrij Kozak rekao je novinarima u Moskvi da su se politički savjetnici Rusije, Ukrajine, Francuske i Njemačke suglasili da se mora poštovati prekid vatre u istočnoj Ukrajini.

Kozak je isto tako rekao da treba riješiti još puno pitanja, ali i izrazio nadu da se stajališta može približiti.

SAD OTVARA PUT DIPLOMACIJI Rusi gomilaju snage, imaju 1511 aviona i 900.000 vojnika. 'Žele premoć, koriste slabost SAD-a'

Potvrdio je da će se za dva tjedna u Berlinu održati novi sastanak četiriju zemalja.

Rusija je rasporedila tisuće vojnika kod granice s Ukrajinom, ali tvrdi da ne priprema invaziju.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • jožek2 27.01.2022.

    Moj savijet NATOU, EU, i Amerikancima, ne dirajte Rusiju bit e bolje za sve vas, ako dirnete najebat čete svi, a kako bi bilo Amerikancima da Rusi gomilaju oružje i nuklearne rakete na granici Meksika sa SAD-om?

  • prokurator 27.01.2022.

    aj dobro, samo nek ne bude rata. ali zapravo kad se bolje pogleda, koji je luzer taj putin. po uzoru na svog idola sa velikim brkovima, naštancaš 1511 komada aviona, zbog toga je narod polu gladan, prijetiš se da ćeš zaratit sa svima, i na koncu - ništa. koji baja 😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare