To je to što me zanima!

Saucha ostaje kod svoje obrane: Nisam potpisao niti jedan nalog

Uskok Sauchu tereti da je kao predstojnik ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića lažirao putne naloge i zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom Sandrom Zeljko stekao nezakonitih 580.000 kuna
Vidi originalni članak

Ostajem kod obrane koju sam u tri navrata dao pred Uskokom, rekao je u petak Tomislav Saucha, prvooptuženi u aferi Dnevnice.

Saucha je suglasan da se pregledaju video snimke njegove obrane pa se pregledavaju snimke.

- Osnovna činjenica je da niti jedan od putnih naloga nisam potpisao niti sam primio novac za njih - ustvrdio je Saucha na ispitivanju u Uskoku.

Podsjećamo, Uskok Sauchu tereti da je kao predstojnik ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića lažirao putne naloge i zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom Sandrom Zeljko, bivšom 'krunskom svjedokinjom' u tom slučaju, nezakonito stekao 580.000 kuna.

Prema optužnici, Sandra Zeljko je prema Sauchinim uputama napravila ukupno 125 putnih naloga i dostavila ih u devizno računovodstvo. Sama je kasnije preuzela novac za akontacije dnevnica i dijelila ga sa Sauchom.

No u kojem omjeru i gdje je novac završio ne zna se. 

Nju terete da je i nakon Sauchina odlaska nastavila dizati novac pa je od ožujka 2016. do veljače ove godine, po Uskokovim tvrdnjama, samoinicijativno krivotvorila potpise kasnijih šefova kabineta Nevena Zelića i Davora Božinovića te preuzela i zadržala akontacije dnevnica u ukupnom iznosu od gotovo 350.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 25.09.2020.

    imaju potpis i ne žele ga osudit na 20 godina .za ktrađu našeg povjerenja ..

  • 25.09.2020.

    Osoba bez kičme.

  • oktopus1 25.09.2020.

    je...se više tvoj glas ne spašava vladu,a bogami ni tvoju guzicu,tvoj glas bio je samo odgoda,dao bog platiti ces sa kamatama

Komentiraj...
Vidi sve komentare