To je to što me zanima!

'SDP će imati svog kandidata za Zagreb! Mjere nisu dostatne'

Nije htio komentirati istupe predsjednika Zorana Milanovića. Smatra da bi se premijer Andrej Plenković i Milanović trebali "baviti sadržajem, a smanjti impresije i neke svoje doživljaje"
Vidi originalni članak

Obavljamo jedan vrlo veliki krug konzultacija s javnim akterima koji su skloni lijevom centru, ne samo u političkom nego i u ekonomskom smislu. Pripremamo odgovor oporbe na Nacionalnu strategiju koja je donesena do 2030. godine, pripremamo neke nove prijedloge, zakonske inicijative za rad u Saboru koji počinje za desetak dana, rekao je potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić za Dnevnik Nove TV.

Nije htio komentirati istupe predsjednika Zorana Milanovića. Smatra da bi se premijer Andrej Plenković i Milanović trebali "baviti sadržajem, a smanjti impresije i neke svoje doživljaje".

Istakao je kako mu je žao što se raspada zdravstveni sustav i rekao da imamo eksponencijalni rast stope zaraženih:

- Mi ćemo za desetak dana sigurno prijeći 10.000 zaraženih na dan. Šest do osam posto tog broja se hospitalizira, šest posto hospitaliziranih završi na respiratoru - rekao je Hajdaš Dončić i objasnio da je do tog broja došao prateći trendove.

- Pratite brojeve ljudi koji su zaraženi iz dana u dan. Imali smo 800, 1000, 1500 pa 2000. Mjere koje se donose apsolutno nisu dostatne. Nismo za potpuni lockdown, ali smo za neke mjere koje su u Češkoj i Sloveniji primjenjene. Da se smanji lokalna transmisija - objasnio je Hajdaš Dončić.

- Između zdravlja i biznisa uvijek biram zdravlje - objasnio je Hajdaš Dončić.

- Nama će i u narednom razdoblju najviše ugroženi biti stariji i nemoćni. Mi smo ovdje kako bi štitili starije i nemoćne - objasnio je Hajdaš Dončić.

- Radi se o tome da je Vlada trebala predložiti set određenih mjera za ovo što se događa u Hrvatskoj. Dakle, ako broj dnevno zaraženih u Hrvatskoj naraste na 5000 - što se događa, a što se događa na nekim drugim brojevima. To je trebao Sabor verificirati - smatra Hajdaš Dončić i dodaje da je trebao postojati jedan određeni plan oporavka.

Dotakao se i lokalnih izbora te otkrio kako nije sklon pričajući okupljanja SDP-a oko Tomaševića. 

- Smatram da SDP Grada Zagreba mora imati svojeg kandidata, no trenutno nemamo ime. Mislim da ćemo ga imati do 15. prosinca. Ovaj tjedan imamo sjednicu Predsjedništva i sve organizacije će dobiti preporuku da izađu s imenima do prosinca. SDP će imati ime za Zagreb - objasnio je Hajdaš Dončić za Dnevnik Nove TV.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • intellectus 26.10.2020.

    Ne mogu vjerovati, po ovim sdpnjarama se čovjek ne smije ni braniti od bolesnih insinuacija, laži i izmišljotina! Ovaj šmrkavac ne bira koga i kako će vrijeđati. Taj nanosi ogromnu štetu Hrvatskoj, počeo je pljuvati i po inicijativi triju mora, a zašto? Merkelica ga je već davno otpisala i sada joj se uvlači njoj i ruskom staljinu u…., njemu ne odgovaraju ni dobri odnosi sa USA, već njegove primjedbe o gospodinu Trumpu jasno ukazuju na dekadenciju i balkansku primitivnost. Jedino pojašnjenje za odstojanje sdpnjara je da ga se boje jer puno zna o njima. Da podsjetim kako se Grbin brzo ušutio, inače ima veliku labrnju. Zar ne primjećujete da o Bandiću nije ni jednu ružnu riječ rekao….ZAŠTO?

  • gvagec 26.10.2020.

    Glasajmo za Fredija netko iz te familije mora ostati na vlasti ..........

  • ivanunited 26.10.2020.

    Optimisti u teškim vremenima...

Komentiraj...
Vidi sve komentare