Obavijesti

News

Komentari 25

'SDP će imati svog kandidata za Zagreb! Mjere nisu dostatne'

'SDP će imati svog kandidata za Zagreb! Mjere nisu dostatne'

Nije htio komentirati istupe predsjednika Zorana Milanovića. Smatra da bi se premijer Andrej Plenković i Milanović trebali "baviti sadržajem, a smanjti impresije i neke svoje doživljaje"

VIDEO

Obavljamo jedan vrlo veliki krug konzultacija s javnim akterima koji su skloni lijevom centru, ne samo u političkom nego i u ekonomskom smislu. Pripremamo odgovor oporbe na Nacionalnu strategiju koja je donesena do 2030. godine, pripremamo neke nove prijedloge, zakonske inicijative za rad u Saboru koji počinje za desetak dana, rekao je potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić za Dnevnik Nove TV.

Nije htio komentirati istupe predsjednika Zorana Milanovića. Smatra da bi se premijer Andrej Plenković i Milanović trebali "baviti sadržajem, a smanjti impresije i neke svoje doživljaje".

Istakao je kako mu je žao što se raspada zdravstveni sustav i rekao da imamo eksponencijalni rast stope zaraženih:

- Mi ćemo za desetak dana sigurno prijeći 10.000 zaraženih na dan. Šest do osam posto tog broja se hospitalizira, šest posto hospitaliziranih završi na respiratoru - rekao je Hajdaš Dončić i objasnio da je do tog broja došao prateći trendove.

- Pratite brojeve ljudi koji su zaraženi iz dana u dan. Imali smo 800, 1000, 1500 pa 2000. Mjere koje se donose apsolutno nisu dostatne. Nismo za potpuni lockdown, ali smo za neke mjere koje su u Češkoj i Sloveniji primjenjene. Da se smanji lokalna transmisija - objasnio je Hajdaš Dončić.

- Između zdravlja i biznisa uvijek biram zdravlje - objasnio je Hajdaš Dončić.

- Nama će i u narednom razdoblju najviše ugroženi biti stariji i nemoćni. Mi smo ovdje kako bi štitili starije i nemoćne - objasnio je Hajdaš Dončić.

- Radi se o tome da je Vlada trebala predložiti set određenih mjera za ovo što se događa u Hrvatskoj. Dakle, ako broj dnevno zaraženih u Hrvatskoj naraste na 5000 - što se događa, a što se događa na nekim drugim brojevima. To je trebao Sabor verificirati - smatra Hajdaš Dončić i dodaje da je trebao postojati jedan određeni plan oporavka.

Dotakao se i lokalnih izbora te otkrio kako nije sklon pričajući okupljanja SDP-a oko Tomaševića. 

- Smatram da SDP Grada Zagreba mora imati svojeg kandidata, no trenutno nemamo ime. Mislim da ćemo ga imati do 15. prosinca. Ovaj tjedan imamo sjednicu Predsjedništva i sve organizacije će dobiti preporuku da izađu s imenima do prosinca. SDP će imati ime za Zagreb - objasnio je Hajdaš Dončić za Dnevnik Nove TV.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu