To je to što me zanima!

SDP: HDZ je novcem građana kupovao meso, kobasice i vino

Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček tvrdi da su sisački HDZ i HSP Ante Starčević novcem građana financirali svoje predizborne kampanje ovog proljeća
Vidi originalni članak

Znamo da Tržnica za Uskrs nije dijelila kupcima jaja sa znakom tržnice ili grada Siska, te da nitko u to vrijeme nije imao svadbu, a HDZ je dijelio u plavo obojena jaja sa znakom HDZ-a, jasno je da je Krapljan naručio jaja za HDZ, a platila je tržnica, odnosno građani Siska. Za potrebe svoje promidžbene kampanje, HDZ, odnosno predsjednik gradske organizacije HDZ-a Željko Krapljan, tih su dana naručili i platili 50 kilograma junećeg buta, 25 kilograma svinjskog buta, 66,5 kilograma kobasica, 265 kilograma papalina, 160 litara vina, 150 boca alkoholnih i drugih pića. Sve je to bio dio HDZ-ove kampanje, a sve je platila Gradska tržnica, kazala je u utorak gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

Tvrdi da su račune za 1440 svježih jaja koje je Gradska tržnica Sisak platila 1.440 kuna u  travnju ove godine je potpisivao tadašnji direktor i HDZ-ov kandidat za dožupana, Željko Krapljan.

Pokazala je i fakture za čišćenje snijega na Tržnici koji je isto završio u HDZ-ovoj predizbornoj kampanji. Gradonačelnica tvrdi da je Krapljan otkazao tvrtki koja je do tada čistila snijeg i koja je sat čišćenja naplaćivala 250 kuna, te odabrao tvrtku svojega kuma koji je svaki sat čišćenja snijega naplaćivao 350 kuna, piše Jutarnji list.

- Ja javno ukazujem na stvari, pokazujem dokumentima i fakturama kako se uzimao novac, a nadam se da će policija i DORH, koji imaju dosta iskustva s FIMI medijom i metodama izvlačenja novca iz državnih odnosno gradskih tvrtki, postupiti prema navodima s ove tiskovne. Ja imam dokaze i sve ću dati policiji, ali neću se igrati policije i tužiteljstva i pisati prijave - kazala je Ikić Baniček.

Krapljan je odbacio optužbe i smatra da gradonačelnica podmeće HDZ-u jer je izgubila većinu u vijeću.

- Račun za zimsku službu primili smo nakon što je zimska služba završena i plaćena. Snijeg nije čišćen u proljeće jer ga nije bilo, a faktura je plaćena na proljeće za posao obavljen tijekom zime. Što se tiče jaja, kupila ih je tržnica i podijelila na Uskrs svim svojim kupcima i korisnicima poslovnog prostora i prodavačima na tržnici- kazao je Krapljan.

Kazao je da su poklanjali maslinove grančice, kobasice, papaline kako bi vratili život na tržnicu i pomogli u raznim feštama kulturno umjetničkih društva.

- Sve su to mali novci, ali gradonačelnica se sada sjetila iskoristiti ih za napad na HDZ jer je izgubila većinu u Gradskom vijeću Siska, a SDP želi skrenuti pažnju i sa skandala oko županice Marine Lovrić pa su izmislili aferu Tržnica - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • dom2 06.11.2013.

    Samo pljuvanje i omalovažavanje drugoga. U nedostatku počet će brojati koliko je nekto iz suprotnih strana posjetio WC. Sisak i njegovi građani žive na rubu osnovnih potreba za život a nažalost mnogi nemaju. Vrsni političari sve ste uništili. Što vam je ideal? Gledati u želudac drugoga. Što je sa željezarom, rafinerijom i.t.d. Nemate pojma što je to osvajanje tržiša samo gledate što susjed radi i gunđate i kujete planove kako da mu naštetite. Prvo pometite u svojoj kući i svome dvorištu a ako treba pomozite i susjedu. Možda treba vašu pomoč. Zar je to poniženje?

  • vesko88 06.11.2013.

    GOS gradonacelnice , bavi se svojim poslom, izgleda da i tebi triba audi A6 ko i tvojoj zupanoci , ako neznate vladati , dobro znate trositi novce porezni obaveznika, to moze samo kukuriku koalicija sa vladom Zorana Milanovica

  • Jelena12 06.11.2013.

    Kako vas sve skupa nije sram i HDZ I SDP I HNS itd. Kako je koja stranka na vlasti, tako serete po bivšoj vlasti. Svi ste vi krali i uzimali. Kada sam glasala za ovu vlast na zadnjim izborima bila sam uvjerena da ste bolji, računajući da ste nastavak Ivice Račana. Ali ne, vi niste takovii. Čast izuzecima. Hrvatima nikada nije sunce sijalo na ovim prostorima, sve su nas gazili, a najgore je kada te tvoj gazi. Sram me što živim u ovakovoj državi, volim ovu grudu zemlje ali ljudi su pokvareni do srži. Vlast je slast. Prilika čini lopova. Zato bi bilo najbolje da se opet osnuje Austro ugarsko carstvo, jer tada je bilo najbolje za nas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare