Obavijesti

News

Komentari 69

SDP: HDZ je novcem građana kupovao meso, kobasice i vino

SDP: HDZ je novcem građana kupovao meso, kobasice i vino
2

Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček tvrdi da su sisački HDZ i HSP Ante Starčević novcem građana financirali svoje predizborne kampanje ovog proljeća

VIDEO

Znamo da Tržnica za Uskrs nije dijelila kupcima jaja sa znakom tržnice ili grada Siska, te da nitko u to vrijeme nije imao svadbu, a HDZ je dijelio u plavo obojena jaja sa znakom HDZ-a, jasno je da je Krapljan naručio jaja za HDZ, a platila je tržnica, odnosno građani Siska. Za potrebe svoje promidžbene kampanje, HDZ, odnosno predsjednik gradske organizacije HDZ-a Željko Krapljan, tih su dana naručili i platili 50 kilograma junećeg buta, 25 kilograma svinjskog buta, 66,5 kilograma kobasica, 265 kilograma papalina, 160 litara vina, 150 boca alkoholnih i drugih pića. Sve je to bio dio HDZ-ove kampanje, a sve je platila Gradska tržnica, kazala je u utorak gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

Tvrdi da su račune za 1440 svježih jaja koje je Gradska tržnica Sisak platila 1.440 kuna u  travnju ove godine je potpisivao tadašnji direktor i HDZ-ov kandidat za dožupana, Željko Krapljan.

Pokazala je i fakture za čišćenje snijega na Tržnici koji je isto završio u HDZ-ovoj predizbornoj kampanji. Gradonačelnica tvrdi da je Krapljan otkazao tvrtki koja je do tada čistila snijeg i koja je sat čišćenja naplaćivala 250 kuna, te odabrao tvrtku svojega kuma koji je svaki sat čišćenja snijega naplaćivao 350 kuna, piše Jutarnji list.

- Ja javno ukazujem na stvari, pokazujem dokumentima i fakturama kako se uzimao novac, a nadam se da će policija i DORH, koji imaju dosta iskustva s FIMI medijom i metodama izvlačenja novca iz državnih odnosno gradskih tvrtki, postupiti prema navodima s ove tiskovne. Ja imam dokaze i sve ću dati policiji, ali neću se igrati policije i tužiteljstva i pisati prijave - kazala je Ikić Baniček.

Krapljan je odbacio optužbe i smatra da gradonačelnica podmeće HDZ-u jer je izgubila većinu u vijeću.

- Račun za zimsku službu primili smo nakon što je zimska služba završena i plaćena. Snijeg nije čišćen u proljeće jer ga nije bilo, a faktura je plaćena na proljeće za posao obavljen tijekom zime. Što se tiče jaja, kupila ih je tržnica i podijelila na Uskrs svim svojim kupcima i korisnicima poslovnog prostora i prodavačima na tržnici- kazao je Krapljan.

Kazao je da su poklanjali maslinove grančice, kobasice, papaline kako bi vratili život na tržnicu i pomogli u raznim feštama kulturno umjetničkih društva.

- Sve su to mali novci, ali gradonačelnica se sada sjetila iskoristiti ih za napad na HDZ jer je izgubila većinu u Gradskom vijeću Siska, a SDP želi skrenuti pažnju i sa skandala oko županice Marine Lovrić pa su izmislili aferu Tržnica - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije