To je to što me zanima!

SDP: Nije nam drago što je Registar tako objavljen

Zoran Milanović, šef SDP-a, je poručio vladi da se 'bespotrebno boji javnosti', te da je iskustvo pokazalo da je ovakva sudbina svih loših zakona
Vidi originalni članak

SDP-u nije drago što je Registar branitelja objavljen na način protivan zakonu, ali iskustvo pokazuje da je to sudbina svih loših zakona, koji na kraju uvijek tako završe, rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović pred središnjicom stranke i poručio vladi da se 'bespotrebno boji javnosti'. Ne zna tko je objavio Registar, a stvar je policije kako će to riješiti.
- Policija je vrlo živahna u nekim stvarima, a u nekim drugima je manje živahna -  rekao je Milanović. Podsjetio je da je SDP u saborsku proceduru uputio prijedlog zakonskih izmjena koji će omogućiti objavu Registra, a ocijenio je i da javni interes u ovom slučaju prevladava nad tajnošću podataka te da objava Registra ne ugrožava branitelje.
- Da smatramo da objava Registra branitelja, po mogućnosti zakonita, ugrožava branitelje, pa makar i jednoga, ne bismo predlagali takav zakon - dodao je Milanović.

VESNA PUSIĆ (HNS)
Biti branitelj nije sramota, oni mogu biti samo ponosi. Sramota je da se pravna država mora služiti gerilom da se objavi ono što se moralo objaviti. Oni koji su se lažno ukrcali npopis imaju se čega sramiti. Moj klub je i prije tražio da se Registar objavi, smatra Pusić.

ŽELJKA ANTUNOVIĆ (SDP)
SDP je uvijek zagovarao objavu Registra. Da je Vlada postupila racionalno i objavila Registar mogle su se izbjeći ove situacije, kratko je rekla Antunović.

RADIMIR ČAČIĆ (HNS)
Čačić je osudio takav način objave registra branitelja jer se radi o protuzakonitom činu. Međutim, dodao je kako ne vidi ni jedan razlog da se to ne objavi, ali tek kad sadašnja opozicija bude na vlasti i promijeni zakon, koji priječi objavu registra.

DARINKO KOSOR (HSLS)
Ni šef Liberala nema ništa protiv objave Registra branitelja, ali ne na ovakav način.
- Nakon ove objave Registar više nije tajan jer se može provjeriti tko je u njemu, a tko ne. Stoga sam uvjeren da će, dugoročno gledano, ova objava olakšati političku situaciju u zemlji - smatra Kosor.

IVAN JARNJAK (HDZ)
Za Registar Jarnjak kaže da je ozbiljan državni dokument. Smatra da je neprihvatljivo da se on objavio na ovakav način.
- Države institucije moraju djelovati brzo i otkriti počinitelja. Objava Registra povlači i niz drugih problema, jer su primjerice na tom popisu i adrese, pa se nekome može u bilo kojem trenutku pokucati na vrata - tvrdi Jarnjak.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • borovcanin 07.04.2010.

    po meni je zlocin ne objaviti taj registar

  • borovcanin 07.04.2010.

    boje se lopovi za svoje guzice

  • papaja 07.04.2010.

    Aj ne seri i u telefonskom imeniku su adrese, pa niste tražili zabranu istih. Isto tako JMBG ste bili proglasili tajnim i svako traženje istog od neovlaštenih osoba je bilo kazneno djelo, a nisi mogao ni u javni wc na pišanje bez davanja tog broja!

Komentiraj...
Vidi sve komentare