To je to što me zanima!

SDP objavio izborni program: Niži PDV, više minimalne plaće

U SDP-u nisu zaboravili ni na pronatalitetnu politiku. Pravo na roditeljsku naknadu, navode u programu, namjeravaju produljiti za dva mjeseca i do iznosa od 5000 kn
Vidi originalni članak

SDP je na stranici hrvatskaraste.org objavio svoj izborni program koji se sastoji od osam točaka na 32 stranice.

U programu između ostalog stoji da će koalicija u idućem mandatu posebnu pozornost posvetiti unapređenju konkurentnosti i povećanju poljoprivredne proizvodnje. Koalicija planira i smanjenje parafiskalnih nameta gospodarstvu za dodatnih 300 milijuna kuna, ali i smanjenje stope PDV-a za košaricu izabranih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Osim toga ističu da će značajna EU i nacionalna sredstva uložiti u projekte navodnjavanja, te u ribarstvo. 

Cilj im je, navode i da u iduće četiri godine osiguraju ulaganja u industriju vrijednih najmanje 30 milijardi kuna. SDP između ostalog obećava i veću minimalnu plaću, a nisu zaboravili niti na pronatalitetnu politiku. Pravo na roditeljsku naknadu namjeravaju produljiti za dva mjeseca i do iznosa od 5000 kuna.

Ako opet osvoje vlast u SDP-u planiraju povećati broj javnih usluga putem sustava e-Građani i e- Poslovanje, a najavljuju i nastavak sanacije bolnica, bolju prometnu i energetsku infrastrukturu, kurikularnu reformu, bolju primjenu 'Garancije za mlade', POS programe i zaštitu ljudskih i manjinskih prava. 

Idi na 24sata

Komentari 373

  • kamen sa srca 13.10.2015.

    Ma nisu oni krivi što nam prodaju maglu,nego mi koji u globalu padamo na te fore.Jer da nije tako,ne bi bilo ni HDZ-a ni SDP-a.

  • projekt_venus 12.10.2015.

    Nikad nisam i nikad neću glasati za HDZ i SDP (kao ni za njihove priljepke). Te dvije stranke imaju potpuno istu politiku, rasprodati i obezvrijediti Hrvatsku. Populističke izjave o navodnom smanjenju cijena i povećanju plaća mogu prodati samo djeci u vrtiću (ili odraslim ljudima koji su na predškolskom nivou). Da su htjeli smanjiti PDV, smanjili bi ga

  • CRNA GIZA 12.10.2015.

    Hrpa Pinokia u ovoj tužnoj vladi pokušavaju popravit imidž , ali već su prošlost i samo oni i njihovi vjerni glasači to ne znaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare