To je to što me zanima!

SDP-ovac Vinković Saboru mora vratiti 16.100 kuna

Zoran Vinković je na sjednice dolazio službenom autom dok je bio gradonačelnik Đakova, a pravo naknade bi imao da je dolazio privatnim vozilom
Vidi originalni članak

Saborski Odbor za imenovanja i upravne poslove ovlastio je tajnika Sabora da od SDP-ovog Zorana Vinkovića zatraži povrat 16.100 kuna koje je nezakonito od Sabora naplatio za putne troškove. Slučaj je proslijeđen i Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa što su zatražili SDP-ovi članovi Odbora. Naime, Vinković je navodno na sjednice Sabora dolazio službenom automobilom dok je bio gradonačelnik Đakova, a pravo naknade bi imao da je dolazio privatnim vozilom. Zatraženo je i Vinkovićevo pismeno očitovanje. Ako su optužbe točne, SDP osuđuje takve zlouporabe, ali isto tako traži da se provjere svi zastupnici koji su se mogli naći u sličnoj situaciji.
- Niti ja niti SDP neće pokrivati, opravdavati ili na bilo koji drugi način prihvaćati bilo kakvo protuzakonito ponašanje bez obzira o kome se radilo - rekao je SDP-ov Nenad Stazić.
Njegova kolegica Željka Antunović prozvala je Tajništvo Sabora.
- Kako je moguće da je zastupnik zloupotrebljavao svoje pravo i to tako što nije podnosio potrebne dokumente i da mu se to toleriralo - rekla je Antunović.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • nenek666 02.04.2009.

    A mi po HDZ-eu zbog jednog pišljivog mercedesa.

  • otto von bleffinger 02.04.2009.

    ajmo sad smireno i po zakonu, jer zakon je za sve jednak (nije li?). počinjeno je kazneno djelo, i to: prijevara (veća količina novca) ili ( i ) pronevjera ( također veča količina novca) za ta kaznena djela u REPUBLICI HRVATSKOJ je predviđena minimalna kazna zatvora od 6 mjeseci BEZUVJETNO !,,, i povrat sporne svote novca oštečenom. DA SAD VIDIMO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO HOĆE LI RADIT SVOJ POSAO ( ili je gospodin iz ugledne obitelji, a pošto je za školovanje u inozemstvu malo prestar (ili nije?) NIKOME NIŠTA

  • Ray Barone 02.04.2009.

    Ima toga još među bagrom saborskom...samo tražite i dalje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare