To je to što me zanima!

SDP: Pod vlasti HDZ-a je poskupilo sve osim zraka

Saborski zastupnici aktualnim prijepodnevom počeli su jeseno zasjedanje. Minutom šutnje odali su počast preminulom Juraju Njavri i braniteljima
Vidi originalni članak

Saborski zastupnici minutom šutnje odali su počast preminulom Juraju Njavri. Zorana Milanovića zanimalo je namjerava li Vlada prilagoditi povlaštene saborske i ministarske mirovine europskoj praksi.
- Treba pustiti demagogiju. Pitanje je poštujemo li naše institucije, sami sebe i državu. Ako ne poštujemo, to je vraćanje u socijalizam, rekao je Sanader. Potpredsjednik Vlade Damir Polančec obećao je kako će i dalje vršiti pritisak kako bi se smanjile cijene nafte. SDP-ov Zvonimir Mršić bio je ljut jer je u Hrvatskoj poskupilo sve osim zraka od kada je HDZ došao na vlast. Jadranka Kosor odbrusila mu je da bi opozicija za sve okrivila Vladu, uključujući i propast Merill Lyncha. Anto Đapić (HSP) htio je znati ima li Vlada akcijski plan za istjerivanje udbaških ubojica iz jazbine. Iz Njemačke je nakon presude za ubojstvo Stjepana Đurekovića stigla kritika da hrvatsko pravosuđe nije dovoljno pomoglo, ali i ocjena da Hrvatska zataškava i štiti ubojice. Sanader tvrdi da suradnja postoji, te da Ministarstvo pravosuđa istražuje gdje nije bilo suradnje. HNS-ovog Miljenka Dorića zanimalo je razmišlja li ministar poljoprivrede Božidar Pankretić o ostavci zbog lošeg stanja u poljoprivredi, te činjence da je pokrivenost uvoza izvozom najniža u povijesti.
- O razmišljanjima ćemo drugi put - odgovorio je Pankretić, a HNS-ovac nezadovoljan odgovorom traži pismeni odgovor. SDP-ov Igor Dragovan obrušio se na ministra unutarnjih poslova Berislava Rončevića zbog lošeg stanja sigurnosti u Hrvatskoj, nedovršene istrage ubojstva Luke Ritza te premlačivanja novinara Dušana Miljuša i Igora Rađenovića. Znate li još kojeg ministra u Europi koji je pod istragom i ima tako loše rezulztate, upitao je Dragovan.
- Ministar Rončević nije pod istragom i ako vam je to netko rekao teško vas je obmanuo - odgovorio je Rončević. Tvrdi da policija radi svoj posao te da će s njim nastaviti sve dok se počinitelji ne pronađu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 25sat 18.09.2008.

    Vrijeme je da se uvedu i trošarine na kapacitet pluća, pa tko više udahne zraka, taj nek i plati više, pogotovu oni koji žive izvan urbanih sredina, gdje je zrak čistiji. Dakle da se u Saboru razmotri da Zavod za javno zdravstvo izmjeri pluća građanima.Zastupnicima - naravno povlastica.

  • odad 17.09.2008.

    Vrijeme je da se krene. Kao nekad \"u boj u boj za narod svoj\". Svi na ulice i napravimo malo krša. Mozda nas onda ozbiljno shvate. Meni je dosta , a vama???

  • alennata 17.09.2008.

    Pa njih(LOPOVE) nije briga sto narod nema,i Ja bi znao ŽIVJET al živjet sa 20.000kn plaću da imam i vozio bi Formulu a ne autić i imao odjela sa inicijalima kao drug TITO(SANADER)

Komentiraj...
Vidi sve komentare