To je to što me zanima!

SDP traži da u Ustav uđe i zaštita homoseksualaca

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Predsjednik SDP-a traži da se promjenama u Ustavu obuhvati i izmjena članka 14. hrvatskog Ustava. Želi urediti ono što je regulirano zakonom
Vidi originalni članak

Zoran Milanović je u ponedjeljak na sastanku premijerki Kosor iznio zahtjev da se građanima Ustavom zajamče prava i slobode neovisno o spolnoj orijentaciji. Milanović traži da se promjenama u Ustavu obuhvati i izmjena članka 14. koji propisuje da svatko u RH ima prava i slobode neovisno o rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom i drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama te da se doda termin 'spolnoj ili seksualnoj orijentaciji'. Ustavni stručnjaci tvrde kako se tom izmjenom ništa ne bi postiglo, piše Jutarnji list. Iz SDP-a su rekli kako se na taj način samo želi urediti ono što je regulirano Zakonom o zabrani diskriminacija. Smatraju da ne bi trebalo biti problema oko njegova prihvaćanja. Vladimir Šeks, potpredsjednik Sabora, podsjetio je da su inicijative za izmjenu članka 14. Odboru za Ustav dolazile od udruga za zaštitu prava seksualnih manjina Iskorak i Kontra. Za Večernji je dodao da da SDP treba taj zahtjev formalizirati pa će Odbor za ustav to razmotriti.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Golden111 11.05.2010.

    Biti homoseksualac je zapravo isto sto i biti pedofil; to je ista bolest, ista iskrivljena slika seksualne privlacnosti...ako homoseksualci i lezbijke trebaju prava, onda bi ih trebali imat i pedofili...........NE!!!!!!!!!!!!!

  • PapaŠtrumpf 11.05.2010.

    Mi smo 90% katolička zemlja (ili se barem tako vodimo), zar treba radi nekolicine patiti ostatak? Gledati ped...i lez...po ulicama, trpiti gay-parade, dati im djecu na usvajanje itd.? Ako je to TA moderna europa ne priželjkujem ulazak RH. Ako su belgijanci zabranili burke možemo i mi \"ove\" ili ovoj opljačkano-porušeno-neindetificiranoj zemlji i narodu dodajmo i epitet pe...ska !

  • plavi cvijet 11.05.2010.

    Milanoviću kao socijaldemokrati nije palo na pamet da predloži za Ustav da nitko nema pravo izrabljivati radnika, ne isplaćivati mu mjesecima plaću, a godinama doprinose. Za rad se valjda treba dobiti adekvatna nadoknada. I to za svakog bez obzira tko on bio. To bi trebalo biti zajamčeno. Onda bi valjda radnik mogao tužiti državu, a država neka se naplaćuje kako zna kad već nema nikakve kontrole. Ako uberem visibabu, platiti ću kaznu. Ako ne platim radniku, ništa mi se neće desiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare