To je to što me zanima!

SDP: Treba smanjiti broj radnika u državnoj službi

U SDP-u smatraju da je proračun nerealan te da će brzo doživjeti rebalans. Saboru će predložiti da se donese odluka o privremenom financiranju
Vidi originalni članak

Ukidanje kriznog poreza, vraćanje stope PDV-a na 22 posto, smanjenje parafiskalnih nameta poput vodnog doprinosa za 75 posto te komunalnih doprinosa, spomeničke rente i naknade redgulatornih tijela za 50 posto, dio je mjera koje SDP predlaže Vladi. SDP-ovci smatraju da se mora ispraviti nepravda da radnici plaćaju 50 posto poreza na svoju plaću, dok istovremeno menadžeri se bogate na dionicama tvrtke i za to ne plate ni kunu.
- Bez rasterećenja građana i privrede ne vidimo mogućnost gospodarskog rasta, a bez toga nije moguć ni izlaz iz debele gospodarske krize koja nas očekuje 2010. godine - rekao je Slavko Linić.
U SDP-u smatraju da je predloženi proračun nerealan te da će vrlo brzo doživjeti rebalans. Amandmane neće podnositi, a Saboru će predložiti da ne usvoji proračun nego odluku o privremenom financiranju kako bi se u naredna tri mjeseca donijeli zakoni i mjere koje bi omogućile izlazak Hrvatske iz krize. SDP je i za ukidanje komunalnih naknada, ali i progresivno oporezivanje imovine izuzev one nužne za stanovanje i gospodarsku aktivnost. Nužno je, ističu, smanjiti broj zaposlenih u državnoj upravi. Procjenjuju da je 30 posto zaposlenih višak, koji bi se trebali preusmjeriti u industriju. Ključno je, kažu, i riješiti problem zaposlenih u državnoj i javnoj upravi koji su na platnom spisku. Imaju sve povlastice, a ne pojavljuju se na poslu. Nužna je i reforma zdravstvenog sustava , poljoprivrede, ali i odustajanje od pomoći lokalnim samoupravama i neprivrednih donacija, smanjenje stavki intelektualnih usluga te reprezentacije.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • kulenica 25.11.2009.

    pa to je preduvijet ulaska u EU smanjenje broja zaposlenih u carini, policiji, poreznoj i kojekakvim uredima državne uprave što uopće nije šteta nikakava

  • konjica 25.11.2009.

    Tko je višak drugovi podobnjaci od 1945 naši ili vaši,pokažite vlastitim primjerom,za početak radite bez plaće.

  • stara50 25.11.2009.

    točno tako, bez rasterečenja radnika i privrede nema napretka, al da li bi vi to učinili da ste vladajuća stranka??? teeeško.

Komentiraj...
Vidi sve komentare