To je to što me zanima!

SDP u Istri ide s Kajinom, ljuti članovi napustili su sjednicu

Iz SDP-a poručuju kako će u Istri, kao i na državnoj razini, koalirati s HNS-om i HSU-om. Dio članstva nije dobro primio odluku pa su neki napustili dvoranu
Vidi originalni članak

Istarski SDP na lokalne izbore neće ići s IDS-om, već s Damirom Kajinom, odlučila je središnjica stranke, prenosi Glas Istre. 

Ta je odluka u dijelu članova istarskog ogranka stranke dočekana s negodovanjem, pa su neki napustili zatvoreni sastanak u pazinskom Spomen domu na kojem su se okupili predsjednici svih istarskih podružnica SDP-a.

- Ići ćemo na izbore u Kukuriku koaliciji, ali bez IDS-a. S obzirom na to da nismo iznjedrili svog kandidata za istarskog župana podržat ćemo Kajina ako on ne bude član IDS-a - izjavila je povjerenica županijske organizacije SDP-a Ada Damjanac nakon gotovo trosatnog sastanka, dodajući kako je to zajednička odluka s kojom se većina složila.

Iz SDP-a poručuju kako će u Istri, kao i na državnoj razini, koalirati s HNS-om i HSU-om. Dio članstva nije dobro primio odluku. Prvi je sastanak napustio predsjednik porečke podružnice SDP-a Arduino Matošević, a zatim vidno uznemireni istarski dožupan Vedran Grubišić. Među onima koji su napustili sastanak su i predsjednik vrsarske podružnice Serđo Popović, višnjanske Ljubomir Sirotić, predstavnici Tara-Vabrige, Cerovlja, Grožnjana i neki drugi članovi.

Od njih se moglo čuti da je do pobune došlo zbog nametanja SDP-ove središnjice da kandidat za župana bude "IDS-ov otpadnik" umjesto da se do kandidata dođe unutarstranačkom demokratskom procedurom.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • zdrawe 30.12.2012.

    ma istri netreba milanovic i njegova partija, ni cacic i njegova, ni cacicevi projekti,ni kajin, kao milanovicev projekt,,istra ce se sama izborit za sve sta treba, no neki nebi trebali ocekivat da ce uz to sve i "pomagat" zagrebu,,milanovic je dosao skoro dop kraja svog puta,,i to je njemu jasno pa hoce pokazivat snagu okolo,, zato ima svoje tamo i njima to nek pokazuje,,a mozda isprica i ovo najnovije, o INA-i..sve u svemu,, i ovaj put sam siguran u ishod izbora u istri.. a i u zagrebu,, tako da uopce nema problema za ljude,, za sdp ce bit..

  • halamata 30.12.2012.

    Od njih se moglo čuti da je do pobune došlo zbog nametanja SDP-ove središnjice da kandidat za župana bude "IDS-ov otpadnik" umjesto da se do kandidata dođe unutarstranačkom demokratskom procedurom.-DEMOKRACIJA!!!!!!!!!!!!

  • MAGNUM_2 30.12.2012.

    Društvo moje zajašili smo krivo... svi jašimo po politici a politika nam je potrebna isto kao rola papira u WC-u , ako je nema može i bez nje samo su gaće prljave. Mi najprije moramo znati šta želimo i šta možemo ali u okviru naših mogućnosti . A mi sve kontra eo sada gradimo ceste ,kružne tokove , vodovode, kanalizacije neznam šta sve ne a zašto , zato da se u predizbornoj kampanji možemo hvaliti i sakupiti poene. Sve to će netko sutra morati platiti a taj netko su građani koji rade u proizvodnji i u realnom sektoru. Svakodnevno prateći naše medije vidimo kako radnici iz realnog sektora ostaju bez posla pa se postavlja pitanje tko će to platiti kad radnici primanja nemaju... ali imaju imovinu. E sad dolaze na red porezi , što više oporezovati ljude tako da ne mogu plaćati poreze kako bi im uzeli imovinu i rasprodali strancima koji imaju joč nešto novaca a naše ljude izbaciti na ceste a to vidimo zadnjih dana iz medija šta se dešava.To je produkt naše politike i političara .Zato manimo se tih kojekakvih političara i udarimo sa šakom u stol i kažimo dosta rasipanju našeg novca u projekte koji ne mogu izfinancirati sami sebe , i počnimo ulagati u projekte koji donose nova radna mjesta i prihode.A ne kao ovi aktualni koji se našim novcem razbacuju kako bi ostali na vlasti , ne sagledavaju posljedice koje snose građani radi njihovog ostanka u foteljama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare