To je to što me zanima!

SDP: 'Vrijeme je da se Beroš i Plenković posvete problemu cijepljenja na cjelovit način'

Ističu da premijer Plenković, ne propitkujući ulogu ministra i kvalitetu provedbi zdravstvenih politika, pokazuje elementarno nerazumijevanje zdravstvenih potreba građana.
Vidi originalni članak

SDP je u četvrtak pozvao premijera Andreja Plenkovića da s ministrom zdravstva Vilijem Berošom na cjelovit i djelotvoran način riješi problem slabog odaziva na cijepljenje istaknuvši da je smanjenom interesu doprinijela i postojeća javnozdravstvena kampanja.

- I danas svjedočimo potpunoj neorganiziranosti provođenja cijepljenja, skoro tri mjeseca od početka masovnog cijepljenja na Velesajmu - ističe se u priopćenju SDP-a nakon što je u četvrtak na Zagrebačkom velesajmu na cijepljenje na visokim temperaturama i suncu čekalo više stotina osoba.

Smatraju da je organizacija cijepljenja trebala biti primaran fokus Beroša i njegova ministarstva, ali da je on olako shvatio ulogu "narodnog liječnika", pa je radije sam cijepio nego se posvetio ulozi koju treba obnašati. To je, ističu iz SDP-a, zaštita cjelokupnog pučanstva s jasnim javnozdravstvenim politikama i kampanjama.

Kažu da se cijepljenju protiv koronavirusa nije pristupilo na cjelovit i sveobuhvatan način, već isključivo promocijom slogana uz medijske istupe političara.Takva nestrukturirana i isključivo marketinška kampanja, uz krah platforme za prijavu na cijepljenje i afere s njenom izradom, nepostojanje jasne prioritizacije građana na poziv na cijepljenje, organizacijske teškoće prilikom cijepljenja te nejasno komuniciranje i informiranje o važnosti cijepljenja, nedvojbeno  doprinijela smanjenom interesu i odazivu na cijepljenje.

Smatraju da se u Hrvatskoj osobama koje oklijevaju u vezi cijepljenja treba pristupiti organiziranim individualnim savjetovanjem s liječnikom obiteljske medicine ili epidemiologom, budući da je trend nepovjerenja neminovno u porastu. 

Ističu da stoga premijer Plenković, ne propitkujući ulogu ministra i kvalitetu provedbi zdravstvenih politika, pokazuje elementarno nerazumijevanje zdravstvenih potreba građana. 

- Smatramo kako je krajnje vrijeme da ministar Beroš i premijer Plenković pristupe ovom problemu na cjelovit i djelotvoran način. Nemojte trošiti vrijeme na pisanje zdravstvenih litanija već odgovorno krenite rješavati problem cijepljenja u Hrvatskoj - poručili su iz SDP-a.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • sprangija 25.06.2021.

    Koliko vidim sdp bi nasilu cijepio ljude

  • ispravaknavoda 25.06.2021.

    Svi oni koji se boje ratova neka znaju da ga sada vode njihove vlade protiv njih! Oni vas šalju pod nož, a vi baš mislite da vas vole i brinu o vama! Domaći neprijatelj je najopasniji!

  • intellectus 24.06.2021.

    HINA nije hrvatska, isti slučaj kao u Sloveniji STA, sve crna UDBA-šija!

Komentiraj...
Vidi sve komentare