To je to što me zanima!

Seanin (23) ima tijelo starice, preživjela je 4 moždana udara

Djevojka iz Sjeverne Irske u dvije godine čak je 14 puta bila u bolnici. Dnevno pije 39 tableta, četiri je puta učila opet hodati, ali se ne predaje i želi normalno živjeti
Vidi originalni članak

Seanin Smith (23) iz Sjeverne Irske preživjela je nekoliko moždanih udara, ima tijelo starice i u dvije godine čak je 14 puta bila u bolnici. Dnevno pije 39 tableta, ali se ne predaje i pokušava normalno živjeti. Ima rijetku bolest EDS koja pogađa vezivno tkivo. Bolest joj je dijagnosticirana prije pet godina. Iako joj se pogoršava vid i teško kontrolira ruke, završila je ove godine fakultet. 

- Osjećam se kao da sam zarobljena u tijelu starice. Imam probleme koji se asociraju sa starijim osobama. Imam migrene, hodam uz pomoć hodalice, gubim vid. Već sam prestala brojati koliko sam moždanih udara imala - kaže Seanin. No naglašava kako ne odustaje od svoje želje da postane dijetetičarka. 

- Ne mogu voziti jer mi se noge često paraliziraju. Ne mogu baš najbolje pisati jer me ruke ne slušaju. Ali završila sam fakultet i nadam se da ću i magistrirati - kaže Seanin. U ljeto 2102. godine imala je vrlo jak moždani udar.Srećom, zasad nije imala većih oštećenja mozga

- Kada sam prvi put završila u bolnici, liječnici su rekli da ne znaju što mi je niti koliko ću dugo morati biti u bolnici. Kada sam se probudila, shvatila sam da ne mogu hodati. Majka mi je cijelo vrijeme bila velika podrška - kaže Seanin. 

- Ponosna sam na nju. Usprkos svemu je optimistična i pozitivno gleda na budućnost. Četiri je puta učila ponovo hodati i svaki je put uspjela - kaže majka Mary (50). 

Poremećaj vezivnog tkiva

Ehlers-Danlos sindrom je (EDS) nasljedna bolest poremećaja vezivnog tkiva. Vezivno tkivo "daje potporu" koži, ligamentima, žilama, kostima i unutarnjim organima. Postoje razne vrste EDS-a. Neki pogađaju zglobove koji postaju "nestabilni" ili iskaču. Neki pak uzrokuju oštećenje kože. Kolagen je protein koji djeluje kao "lijepilo" u tijelu. U nekim oblicima EDS-a količina kolagena u tijeku je smanjena. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • KAROLINA gal 05.08.2015.

    Ljeto 2102???????????

  • Galeb i ja 01.08.2015.

    Zelim ti puno srece u daljnjem zivotu,budi cvrsta i dalje ,moze biti samo bolje.

  • Pou_Pou 01.08.2015.

    "U ljeto 2102 je dozivjela jaki mozdani udar"?? Pa jel ona to putuje vremeplovom

Komentiraj...
Vidi sve komentare