To je to što me zanima!

Sedmero uhićeno zbog sumnje na šverc 40 ljudi iz BiH

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja svi osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je ponijeta Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta
Vidi originalni članak

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a sve u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad sedam osoba koje su u sastavu zločinačkog udruženja počinile šest kaznenih djela ''Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma''.  

U petak je na širem zagrebačkom području uhićeno je sedam hrvatskih državljana starosti od 21 do 35 godina, pet muških osoba i dvije ženske osobe. Također, obavljene su pretrage njihovih domova i osobnih automobila te je pronađeno više mobilnih telefona, SIM kartica raznih operatera i razna korespondencija.  

RAB Uzgajao travu u stanu, policija mu zaplijenila tri veće biljke

Sumnja se da su osumnjičeni organizirali dolazak stranih državljana na područje Republike Hrvatske, a koji nisu ispunjavali formalne i zakonske uvjete za ulazak te su bile spremne da ih se uz plaćanje novčane naknade ilegalnim putem prebaci s teritorija Bosne i Hercegovine na teritorij Republike Hrvatske te dalje u druge zemlje Europske Unije.  

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su osumnjičeni od veljače 2020. godine u najmanje šest navrata omogućili stranim državljanima da nedozvoljeno uđu, izađu, borave ili se kreću u Republici Hrvatskoj te uđu na teritorij druge države članice Europske Unije, čime su ilegalno prebacili najmanje 40 stranih državljana, za što su ostvarili protupravnu materijalnu korist.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • ARMAGEDON 19.05.2020.

    Ovi Hrvatski drzavljani sa kupljenim putovnicama ima ih sve vise a jos nitko nije uhitio tog bandita koji prodaje putovnice susjedima !!

  • violetmind 19.05.2020.

    Koga briga😜

  • 19.05.2020.

    E pa kad im se jelo droge... Eto im sad.

Komentiraj...
Vidi sve komentare