To je to što me zanima!

Piloti odlučili prekinuti štrajk, postigli su dogovor s Upravom

Nakon stjuardesa i pilota iz solidarnosti su se na štrajk odlučili i kontrolori leta. Osim toga, razlog su i neslužbene najave o 30 postotnom smanjenju plaća
Vidi originalni članak

Piloti i Uprava Croatia Airlinesa postigli su dogovor te su piloti prekinuli štrajk u ponedjeljak popodne. Kabinsko osoblje je i dalje bez dogovora s Upravom, javlja Dnevnik.hr.

Od ponedjeljka od 10 sati štrajkaju i kontrolori leta, odnosno kabinsko osoblje Croatia Airlinesa. Od 10 do 11 sati kontrolori su  usporavali i reducirali zračni promet.

Reduciranje zračnog prometa predstavlja financijski gubitak za kompaniju. Ovo je sedmi dan štrajka i voditeljica za odnose s javnošću Ksenija Žlof rekla je kako gubici zbog štrajka po danu u prosjeku iznose od milijun do 1,5 milijuna kuna. Uprava je danas izašla sa, kako kažu, zadnjom ponudom pilotima i stjuardesama o planu ušteda te očekuju zajednički odgovor sindikata.

- Piloti su recimo praktički pristali na dogovorenu platformu. Međutim, nije još dogovoreno, odnosno kabinsko osoblje nije pristalo. Recimo da smo tu dali zadnju ponudu i sad je na njima da se oko toga odrede - rekao je član Uprave Croatia Airlinesa Zlatko Širac u ponedjeljak ujutro.

- Mi smo bili spremni na 9 posto umanjenje neto plaće u 2014. Njihova ponuda je bila da plaća za svibanj bude minimalac, a onda ostatak 3-postotno umanjenje - nastavio je Širac

Vlada demantirala da je premijer slao mailove

Širac je komentirao za Media Servis neslužbenu informaciju da je stigao mail iz premijerova ureda s uputom da ne popuštaju štrajkašima. 

- U ovom trenutku nemam takvu informaciju. Što ne znači možda da nije došao - kazao je.

Vlada RH je demantirala navode da je premijer Milanović slao mailove članovima Uprave Croatia Airlinesa. Istaknuli su kako premijer nije ni u kakvom kontaktu s članovima uprave CA, niti im šalje mailove.

 Prema podacima Croatia Airlinesa otkazano je 27 letova, 15 letova je obavljeno zrakoplovima drugih aviokompanija, a dio puta se odvijao i autobusima.

Idi na 24sata

Komentari 104

  • mazaluna 21.05.2013.

    Opet su muškarci zaribali žene.Vidi se tko se prodao.ŽALOSNO

  • britva ivanec 21.05.2013.

    treba dati otkaz nesposobnoj upravi, Ako uprava ima previsoka primanja to znaći da nemaju stvarnog kontakta sa radnicima.ako je kriza onda oni trebaju prvi podnijeti teret lošeg upravljanja a ne milijunske otpremnine.Definitivno to je problem vlasnika -u ovom slučaju RH tj vlade.Naši političari su šljam i ne očekujem ništa bolje!!!

  • SenadDedić 21.05.2013.

    podržavam stjuardese , nek premijer skine sebi plaču i saborskim zastupnicima ,i tako ništa nerade , jedno pitanje premijeru i vladi -koji program imate za mlade koji su sad završili školovanje ,a nemaju srestava za daljnje školovanje ,od čeg da žive ,kako da krenu svojim putem -zaposle ,ožene udaju -stvore svoj dom -obitelj

Komentiraj...
Vidi sve komentare