To je to što me zanima!

Šef KB Dubrava: Umro nam je mladić (23), a imao je samo umjerenu pretilost i visoki tlak

Dinamika bolesti se promijenila pa sada u KB Dubravi imaju sve više mlađih bolesnika. Kod mlađih pacijenata se kliničko stanje brže pogorša, ali u velikoj većini i poboljša
Vidi originalni članak

Ravnatelj KBC-a Dubrava Ivica Lukšić za N1 Televiziju komentirao je sve veći broj zaraženih korona virusom u Hrvatskoj te kazao kako im u bolnicu pristiže sve više mlađih pacijenata s težim kliničkim slikama. 

Preminuo mladić (23) bez većih komorbiditeta

Dinamika bolesti se promijenila pa sada u KB Dubravi imaju sve više mlađih bolesnika. Kod mlađih pacijenata se kliničko stanje brže pogorša, ali u velikoj većini i poboljša.

ALARMANTNO U DUBRAVI 'Mladima se rapidno pogorša stanje, ne znam je li to početak najgoreg razdoblja do sada'

Da je situacija ozbiljna, pokazuje slučaj 23-godišnjeg mladića koji je, nažalost, ovog vikenda preminuo u KB Dubravi. Mladić je u bolnicu došao s teškom upalom pluća, no nije imao većih komorbiditeta.

- Imao je umjerenu pretilost i hipertenziju, ali covid je ozbiljna bolest. Vidimo to kroz post-covid. Covid je bolest koja ima utjecaj na više sustava i ostavlja posljedice - kazao je Lukšić.

SITUACIJA SVE TEŽA 'Ako se ovako nastavi, trebat će nam Arena. Na respiratoru u KB Dubrava je dečko od 23 godine'

Trenutačno u Dubravi imaju preko 320 hospitaliziranih, a 55 osoba je na respiratoru.

- Proteklih desetak dana ima stotinu više hospitaliziranih nego što je bio prije tjedan dana - dodao je Lukšić.

Za kraj je poručio da iz epidemije možemo izaći samo svi zajedno kao društvo. Tu je važna svjesnost naših građana, rekao je i apelirao na građane da poštuju mjere.

Idi na 24sata

Komentari 352

  • luankadea 14.04.2021.

    Ovo su potpine laži da je od toga umro. Poznajem decka tako da ovo su sve lazi kako vas nije sram....

  • cjepivonepostoji 14.04.2021.

    "Doci ce i antivakseri na red za respirator"?.. Kao prvo: dajte vec jednom koristite hrvatske pojmove, a ne taj srbizam "vakcina"! Onda reci npr. "protukoronasi" ili "protucjepivaci". Kako god: ovo je hrvatska aplikacija!.. Kao drugo: radje sam na respiratori jer onda cu mozda i prezivjeti jer sam jos sam "gospodar svojeg zivota". A ti se cijepi s tim nepostojecim cjepivima, i nema vise povratka. Netko drugi ce "na daljinu" odluciti kako i koliko ces zivjeti! Zato je i stvoren korona-virus i bacen. Cilj je cjepljenjem registrirati svjetsko stanovnistvo da se kontrola njihov broj. A buduci da vec sada ima previse ljudi, mnogi ce preko cjepljenja biti ubijani na daljinu! Nikad ne zaboravite sto sam napisao! Sad se smijte, ali kasnije nemojte plakati!

  • gonisee 13.04.2021.

    mozda mu je respirator pomogao, jeste li vrsili obdukciju?

Komentiraj...
Vidi sve komentare