To je to što me zanima!

Šefic: Smanjuje se priljev izbjeglica 'balkanskom rutom'

Ipak, stvari se mogu promijeniti, ovisno od stajališta Njemačke, unatoč njenim tvrdnjama da neće zatvoriti granice, ocijenio je glavni koordinator za migrante
Vidi originalni članak

Trend dolaska izbjeglica u Sloveniju zadnjih je dana u padu, a pada i broj izbjeglica koji iz Grčke kreću "balkanskom rutom" prema sjeverozapadu, kazao je u petak na konferenciji za novinare Boštjan Šefic, glavni koordinator za migrante u slovenskoj vladi.

U Grčku je danas po njegovim informacijama iz Turske ušlo samo 4.000 izbjeglica, a prosječan priljev izbjeglica dnevno u Sloveniji je zadnjih dana pao na manje od 8.000.

Sloveniju je inače u više od dva tjedna otkako je započeo drugi migrantski val ušlo oko 100.000 ljudi, a službeno je evidentirana predaja njih oko 84.000 austrijskim vlastima.

Azil u Sloveniji do sada ih je zatražilo samo 49, od čega 23 iz Iraka, ali je velika većina njih unatoč tome napustila azilni dom u Ljubljani i prešla u inozemstvo, kazao je Šefic.

Iako se stanje smiruje, stvari se mogu promijeniti, ovisno od stajališta Njemačke, unatoč njenim tvrdnjama da neće zatvoriti granice, ocijenio je Šefic.

Ako Njemačka radikalno promijeni politiku prema migrantima i izbjeglicama, reagirat će i Slovenija, a za tu situaciju već imamo pripremljene mjere, kazao je Šefic.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Ja sam sam 31.10.2015.

    ovo vise nije priljev,nego pravi 'proljev'

  • matura 31.10.2015.

    I Slovenija se pridružila Balkanu

  • MAX 2010 31.10.2015.

    Pravac Njemačka......pik...spas za mene ! Neovisno o vremenu I temperaturi oni radije idu na granicu čekati pod otvorenim nebom nego da prenoće 100km daljeko u hotelu....pa poziraju s djecom kamerama a kad sve zakaže-pokažu pravo-primitivno lice -.SILU......

Komentiraj...
Vidi sve komentare