Obavijesti

News

Komentari 15

Šefic: Smanjuje se priljev izbjeglica 'balkanskom rutom'

Šefic: Smanjuje se priljev izbjeglica 'balkanskom rutom'
1

Ipak, stvari se mogu promijeniti, ovisno od stajališta Njemačke, unatoč njenim tvrdnjama da neće zatvoriti granice, ocijenio je glavni koordinator za migrante

VIDEO

Trend dolaska izbjeglica u Sloveniju zadnjih je dana u padu, a pada i broj izbjeglica koji iz Grčke kreću "balkanskom rutom" prema sjeverozapadu, kazao je u petak na konferenciji za novinare Boštjan Šefic, glavni koordinator za migrante u slovenskoj vladi.

U Grčku je danas po njegovim informacijama iz Turske ušlo samo 4.000 izbjeglica, a prosječan priljev izbjeglica dnevno u Sloveniji je zadnjih dana pao na manje od 8.000.

Sloveniju je inače u više od dva tjedna otkako je započeo drugi migrantski val ušlo oko 100.000 ljudi, a službeno je evidentirana predaja njih oko 84.000 austrijskim vlastima.

Azil u Sloveniji do sada ih je zatražilo samo 49, od čega 23 iz Iraka, ali je velika većina njih unatoč tome napustila azilni dom u Ljubljani i prešla u inozemstvo, kazao je Šefic.

Iako se stanje smiruje, stvari se mogu promijeniti, ovisno od stajališta Njemačke, unatoč njenim tvrdnjama da neće zatvoriti granice, ocijenio je Šefic.

Ako Njemačka radikalno promijeni politiku prema migrantima i izbjeglicama, reagirat će i Slovenija, a za tu situaciju već imamo pripremljene mjere, kazao je Šefic.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature