To je to što me zanima!

Šefica DORH-a je na kraju ipak svoju pilu na krive okrenula

NOVI EXPRESS Hrvoj Šipek se usput požalila i da nemaju osnovna sredstva za rad, ali za to nije prozvala vladajuće, nego je oštricu okrenula prema oporbi, pa čak i novinarima
Vidi originalni članak

U opsežnom saslušanju glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek pred saborskim Antikorupcijskim vijećem, ona nije iskoristila priliku za artikulirati glavne probleme s kojima se susreću. Tek je ovlaš spomenula da nema novca ni za organiziranje okruglog stola, da nema dovoljno novca i ljudi u Uskoku, da je potrebna zakonodavna izmjena... Kad ovako to izdvojimo, jasno je da se radi o ozbiljnim problemima s kojima su suočeni oni koji bi trebali biti udarna igla u borbi protiv korupcije i koji štite interese države. I da bi vladajuća većina pod hitno trebala osigurati novac za efikasniji rad. Ali to je bilo u drugom planu. Hrvoj Šipek se silno trudila objasniti da pozivi premijera Andreja Plenkovića prema njoj ne predstavljaju nikakav pritisak, ali da pritisak trpi od raznih pojedinaca, interesnih skupina, pa i novinara, koje je praktički prozvala glasnogovornicima onih koji su na udaru istražitelja. Hrvoj Šipek je bila vidno iziritirana pitanjima nekih oporbenih zastupnika, ali je svojim nastupom poslala poruku da je sve divno i krasno s vladajućima iako ispada da nemaju uvjete za rad. A problematični su oni koji pritisak mogu raditi samo javnim istupom, ne mogu ni dati ni uzeti ni kunu DORH-u. Hrvoj Šipek je ljudski priznala da griješe. A ovaj istup je očita jedna takva pogreška.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • samouprolazu 09.06.2022.

    Dok je na vlasti "osudjena kriminalna stranka" smjesno je ocekivati ista....

  • Luna777 09.06.2022.

    Ma svi i sve joj je krivo, samo HDZ ne. Sve dok Plenković diže telefone, prave pravde i zakona neće biti. Vidimo to po ministru Banožiću, koji je zbog svojih propusta i malverzacija već odavno morao otići i biti pod istragom USKOK-a i DORH-a.

Komentiraj...
Vidi sve komentare